Abiznis

Srbija: Vanredna situacija u pet opština

srbija
V
anredna situacija zbog vremenskih nepogoda je proglašena u pet opština Srbije - Topoli, Požarevcu, Medveđi, Sokobanji i Boljevcu.

Srbija: Vanredna situacija u pet opština
Portal AnalitikaIzvor

Nestabilno vrijeme i jake padavine u Srbiji u periodu 30. i 31. jula pričinile su materijalnu štetu i plavljenje stambenih objekata zbog čega je vanredna situacija proglašena u Požarevcu, Medveđi, Topoli, Sokobanji i Boljevcu, saopštio je danas MUP.

Juče je bilo kritično u Vršcu i Kostolcu. U Vršcu je bila ugrožena bolnica, a u Kostolcu ogromne količine vode sjurile su se na kop Drmno i ugrozile rad TE Kostolac.

Nakon dobijanja ranog upozorenja iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda 30. jula, o predviđanju obilnih padavina na teritoriji Republike Srbije, Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova je istog dana uputio preliminarno upozorenje komandantima štabova za vanredne situacije o očekivanim količinama padavina.

Informacija je proslijeđena u cilju uvođenja pripravnosti u štabovima i podizanja spremnosti svih subjekata koji učestvuju u sprovođenju operativnih i preventivnih mjera odbrane od poplava u sklopu jedinstvenog sistema zaštite i spasavanja.

 

Portal Analitika