Muzika

Bluzer Vladimir Orlandić snimio album prvijenac

3007vanjaorlandicok
N
a društvenim mrežama i video i audio web-sharing sajtovima odnedavno se može čuti prvi album gitariste iz Bara Vladimira Vanje Orlandića.

Bluzer Vladimir Orlandić snimio album prvijenac
Portal AnalitikaIzvor

Na albumu nazvanom «Comin' home” nalazi se 15 kompozicija (Smells like victory / Blossom fields / Mother's eyes / Jungle / Breezin' / Yeah / Odyssey / Gentle on my mind / Slowhand / Can you hear me comin' / Desert / Starlight / Blues for Alvin / Working blues / Comin' home) i sve su djelo Orlandića, osim “Mother's eyes”, “Desert” i “Starlight” gdje koautorstvo potpisuje sa nekadašnjim solo gitarsitom hard rock grupe “Carlo V” Sajom Kovačem.

Materijal je sniman od septembra 2013. do maja 2014. u studiju Nemanje Bečanovića u Podgorici, koji je uradio sve aranžmane, producirao i miksao album.

Vladimir Vanja Orlandić se po prvi put iskazuje u instrumentalnim kompozicijama, a još od sredine osamdesetih je bio jedan od rijetkih crnogorskih bluesera koji su javno nastupali. Devedesete je proveo u Londonu i nastupao po tamošnjim klubovima, a nakon povratka nije bio muzički aktivan.

Ž.M.

Portal Analitika