Fudbal

Čelik istupio iz Prve lige!

FSCG15.06
F
udbalski klub Čelik obavijestio je danas dopisom Fudbalski savez Crne Gore da zbog finansijskih razloga nije u mogućnosti da u predstojećoj sezoni nastavi takmičenje u Telekom Prvoj ligi.

Čelik istupio iz Prve lige!
Portal AnalitikaIzvor

U dopisu se navodi da ke Čelik bio prepušten stihiji i da konačno bačen na koljena.

"Jedan od najprepoznatljivijih nikšićkih sportskih simbola je na sigurnom putu u ponor. Možda je neko i zaboravio da je ovaj klub u vlasništvu grada i da je Ranko Radulović sa lokalnom samoupravom potpisao ugovor o sponzorstvu na vremenski period od pet godina. Dakle, nepobitan fakt je da Čelik nije vlasništvo Ranka Radulovića i da bi čelnici opštinske uprave morali da se oglase oko slučaja Čelik", kaže se u saopštenju nikšićkog kluba.

Uspon nikšićkog kluba počeo je 2012. godine, kada je kao drugoligaš osvojio Kup i izborio plasman u Prvu ligu. U dvije sezone u Telekom Prvoj ligi zauzeo je treću poziciju i izborio plasman u Evropu. U evropskim takmičenjima, u posljednje tri sezone, na šest utakmica primio je ukupno 33 gola.

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza nedavno je odlučio je da Nikšićanima uskrati finansijsku pomoć koja sljeduje sve ekipe Telekom Prve lige.

U obrazloženju tada je navedeno da su nastupi i rezultati Čelika u kvalifikacijama za Ligu Evrope nanijeli veliku štetu i narušili ugled crnogorskog fudbala na međunarodnoj sceni". (Mina)

Portal Analitika