Kultura

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Izdanja „Nove knjige“ za Boška i Oliveru

2807novaknjiga
P
ortal Analitika
i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, danas su nagradili Boška Obradovića i Oliveru Krivokapić sa po jednim naslovom podgoričkog izdavača.

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Izdanja „Nove knjige“ za Boška i Oliveru
Portal AnalitikaIzvor

Boško je postao dobitnik knjige „A planine odjeknuše“, dok je „Dablin strit“ pripala Oliveri.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije desetak godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu i Tivtu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

2807aplanineodjeknuseHaled Hoseini: A planine odjeknuše

Nezoboravna priča o pronalaženju izgubljenog dijela sebe u nekom drugom

Autor bestselera Njujork Tajmsa, Haled Hoseini vraća se novom knjigom nakon šest godina. To je emotivni, provokativni i nezaboravni roman o tome kako volimo, kako brinemo jedni o drugima i kako donosimo odluke koje odjekuju generacijama.

„A planine odjeknuše“ je roman obimnog pripovjedačkog zamaha, saosjećajan, istinski dirljiv i očaravajući. Roman koji pokazuje kako Hoseini duboko osjeća i razumije veze koje nas definišu i koje oblikuju naše živote – kao i to šta znači biti čovjek.

Roman počinje srceparajućom vezom bez premca, između brata i sestre, siročića u jednom avganistanskom selu. Za trogodišnju Pari, stariji brat Abdulah je više majka nego brat. Za desetogodišnjeg Abdulaha, malena Pari je sve na svijetu. Sitni i krupni događaji koji im se dešavaju i načini na koje se odražavaju na živote velikog broja drugih ljudi dokaz su moralne složenosti života.

U svom višegeneracijskom romanu, koji se ne bavi samo problemom roditelja i djece, već i braće i sestara, rođaka i staratelja, Hoseini istražuje mnoge načine na koje se članovi porodice vole, povređuju jedni druge, izdaju, poštuju i žrtvuju jedni za druge, kao i to koliko smo često iznenađeni postupcima onih koji su nam najbliži u ključnim vremenima. Priča se postepeno proširuje, prateći likove i grananje njihovih života, životnih izbora i ljubavi širom svijeta; od Kabula, preko Pariza i San Franciska do grčkog ostrva Tinos.

Samanta Jang: Dablin strit

2807dablinstritDžoslin Batler bježi godinama od svoje prošlosti. Međutim , njene tajne uskoro će biti otkrivene…

Prije četiri godine, Džoslin napušta Sjedinjene Države, nakon tragičnih događaja koji je tamo doživjela i počinje život iznova u Škotskoj.  Zakopavši tugu, ugušivši demone prošlosti, odlučno nastavlja dalje. Prija joj samački život koji počinje da vodi - sve do trenutka preseljenja u Dablin strit, gdje upoznaje čovjeka koji će promijeniti iz korijena njen pažljivo čuvan svijet.

Brejden Karmajkl je navikao da ima sve što poželi, a jedna od njegovih želja je da odvede Džoslin u krevet. Znajući da nije spremna za novo vezivanje, predlaže joj neodoljivu ponudu koja će učiniti da se njihova snažna privlačnost i veza bez obeveza još više razbukta.

Džoslin prihvata ponudu i shvata da Brejden ipak želi nešto više od same strasti... Tvrdoglavi Škot želi da otkrije sve tajne sakrivene duboko u njenoj duši... Da li će uspjeti u tome?

Portal Analitika