Društvo

Krivokapić i Vujanović čestitali Ramazanski bajram

2707ramazancest
P
ovodom Ramazanskog bajrama predśednik Skupštine Ranko Krivokapić i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović uputili su danas čestitke svim vjernicima islamske vjeroispovjesti u Crnoj Gori i reisu islamske zajednice Rifatu Fejziću, saopšteno je Portalu Analitika iz njihovih kabineta.

Krivokapić i Vujanović čestitali Ramazanski bajram
Portal AnalitikaIzvor

- Poštovane građanke i građani islamske vjeroispovjesti, želim vam srećan Ramazanski bajram, završetak islamskog Svetog mjeseca Ramazana. Neka vas ovi dani ispune dobrim zdravljem i srećom. Blagi dani su trenuci koje treba posvetiti svojim bližnjima, kako bi zajedno slavili ljudske topline i univerzalne vrijednosti. Dani Ramazanskog bajrama vjekovima podśećaju i pozivaju na ljubav i mir, a prije svega na međusobno poštovanje. Islam čini kulturno i duhovno biće Crne Gore dodatno bogatim. Tolerancija i razumijevanje su čvrsto zapeli svojim žilama za našu grudu i čine je jedinstvenom i snažnom. Stabilnost i vječnost Crne Gore je u njenoj harmonija suživota različitosti. U ime Skupštine Crne Gore i u svoje ime, čestitam vam Ramazanski bajram – navodi se u telegramu Krivokapića.

- Želim da uzvišena simbolika velikog praznika podstakne ono najplemenitije u nama i očvrsne vijednosti koje su svevremenska civilizacijska tekovina, ali i temelj našeg zajedništva, oličen u multinacionalnoj i multikonfesionalnoj harmoniji. Neka nas obasja vrlina solidarnosti, zbližavanja i čovjekoljublja i bude putokaz u izgradnji ljepše budućnosti za sve naše ljude i domovinu Crnu Goru - kaže se u čestitki Vujanovića.

Portal Analitika