Društvo

GA: Veliki broj prijava o zloupotrebama službenih vozila

gradjanska_alijansa_0
G
rađanska alijansa (GA) je i ove godine počela da dobija znatno veći broj prijava o zloupotrebama službenih vozila tokom turističke sezone i perioda godišnjih odmora državnih institucija, saopšteno je iz iz te nevladine organizacije.

GA: Veliki broj prijava o zloupotrebama službenih vozila
Portal AnalitikaIzvor

Koordinator programa dobrog upravljanja GA Edin Koljenović, kazao je da o tome na najbolji način svjedoče potpuno prazni parkinzi ispred Vlade, ministarstava i lokalnih samouprava.

"Ovakvom stanju smo doprinijeli neodgovornim ophođenjem prema ovom problemu tokom prethodnih godina", naveo je Koljenović u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

On je kazao da je nova platforma prijavljivanje zloupotreba službenih vozila koju je obezbijedila Vlada, pokazala da službenici ne samo da zloupotrebljavaju automobie njihovim korišćenjem van radnog vremena i tokom praznika u privatne svrhe, već i da postoji velika doza bahatosti u ponašanju u saobraćaju koja se ogleda u evidentnim kršenjima osnovnih saobraćajnih propisa.

"Ovo je zaista zabrinjavajuće i to je posledica onoga na šta smo ukazivali još godinama, a to je da nekažnjavanjem Vlada i nadležne institucije zapravo ohrabruju državne činovnike i službenike da nastave sa zloupotrebama", kazao je Koljenović.

On je rekao da kada su u pitanju zloupotrebe službenih vozila, radi o ogromnim sredstvima koja se zloupotrebljavaju godišnje, a da su ukupna izdvajanja za službene automobile milionska.

Koljenović je kazao i da zloupotreba službenih automobila nije nešto što sa sobom nosi samo turistička sezona i vrijeme godišnjih odmora, to je problem koji postoji tokom cijele godine.

"A uz ovakav odnos nadležnih institucija tek predstoji period kada ćemo se susrijetati sa beskrupuloznim zlopotrebama. Međutim, građani ne smiju biti obeshrabreni, moramo imati u vidu da je to imovina svih građana i u svakoj prilici pozivati na odgovornost", zaključio je Koljenović.

 

 

Portal Analitika