Turizam

Ulcinj dobija vodeni grad

2607Ulcinj
S
kupština Opštine Ulcinj donijela je odluku o davanju u zakup zemljišta za izgradnju vodenog grada, odnosno akva-parka u Štoju.

Ulcinj dobija vodeni grad
Portal AnalitikaIzvor

Zemljište površine oko 27 hiljada kvadratnih se izdaje na 30 godina. Početna cijena zakupa po metru kvadratnom je 1,1 eura.

Gradonačelnik Ulcinja Fatmir Đeka rekao je da je na taj način poslata dobra poruka investitorima.

"Ulcinj će postati grad sa najvećim i najatraktivnijim akva-parkom u regiona", kazao je Đeka navodeći da će realizacija te investicije, vrijedne oko pet miliona eura, krenuti u oktobru, a da će se završiti u aprilu naredne godine, prenosi portal Ul-info.

Odbornici Demokratske partije socijalista, Demokratske unije Albanaca i Socijalističke narodne partije su isticali da je ovo zemljište predmet restitucije i da postoji niz drugih mjesta u Ulcinju koja se mogu izdati u zakup za predviđenu namjenu. Oni su, kao i odbornik Demokratskog fronta, napustili sjednicu, koja je održana u petaak, kada se pristupilo glasanju.

“Svjesni činjenice da je ovo zemljište predmet restitucije mi smo, kao akt dobre volje, usvojili zaključke da će se sva prava i obaveze koje opština ima kao zakupodavac prepustiti potražiocima tog zemljišta ukoliko im se ono vrati odlukama državnih organa, a ostavljena je i mogućnost da dobiju drugo zemljište iste vrijednosti u vlasništvu opštine”, rekao je predsjednik SO, Fuad Hadžibeti.

Izvor: mne.ul-info.com; foto: visit-ulcinj.com

Portal Analitika