Društvo

POPOVIĆ: Montenegro Airlines zaobilazi oblasti zahvaćene ratom

OKMA
K
ompanija Montenegro erlajns /Montenegro Airlines/ poštuje sve procedure koje je propisao Eurocontrol, a letove ka Rusiji obavlja dozvoljenim navigacijskim rutama, kazao je direktor letačke operative kompanije, kapetan Draško Popović.

POPOVIĆ: Montenegro Airlines zaobilazi oblasti zahvaćene ratom
Portal AnalitikaIzvor

On je na konferenciji za novinare, povodom medijskih navoda o letovima aviona nacionalne kompanije preko Ukrajine, kazao da avioni lete isključivo odobrenim navigacijskim rutama bez kojih, kako je kazao, avion ne bi ni mogao da krene sa matičnog aerodrome, javlja MINA.

»Zaobilazimo oblasti koje su ratom zahvaćene, a u letu do Rusije prelazimo pet vazduhoplovnih oblasti - Beograd, Bukurešt, Lavov, Kijev i Moskvu«, kazao je Popović.

Prema njegovim riječima, vazduhoplovna posada nije dobila nijednu informaciju da postoji određeni rizik u toj zoni.

»Napomenuću i činjenicu i da ostali operateri lete istim rutama. Demantovao bih navode koje dezavuišu i čine nespokoj kod putnika da MA čini nešto što je netransparentno i ugrožava bezbjednost putnika, posade i aviona. Odbacujem te navode i tvrdim da naša kompanija poštuje sve procedure«, zaključio je Popović.

Iz MA su ranije pojasnili da je Eurokontrol organizacija koja odobrava sve planove letjenja svih avio-kompanija na teritoriji Evrope.

Ukoliko ona zatvori neki vazdušni prostor nijedna avio-kompanija ne može koristiti taj vazdušni prostor, niti postupati suprotno pravilima Eurokontrola.

 

 

Portal Analitika