Podgorica

Postavljeno još 12 biciklističkih parkinga u Podgorici

2507Parking-bazar
U
okviru projekta izgradnje biciklističkih parkinga u Podgorici, koji je Telekom pokrenuo u saradnji sa NVO Biciklo.me i Glavnim gradom, postavljeno je još 12 parkirališta na ukupno 11 lokacija.

Postavljeno još 12 biciklističkih parkinga u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor


Dva parkinga za bicikla su postavljana ispred bazena SC "Morača", u ulici Svetlane Kane Radević, a jedan ispred ulaza u "Eko zgradu", u istoj ulici. Ostali su ispred dvorane SC "Morača", u ulici Ivana Milutinovića, ispred tržnog centra "Bazar", u ulici Blaža Jovanovića i ispred zgrade Uprave policije, na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, saopštio je Telekom.



Parkirališta su danas postavljena i na uglu Hercegovačke na raskrsnici sa bulevarom Stanka Dragojevića, između Osnovnog suda i Pravnog fakulteta, u ulici 13. Jula, ispred Autobuske stanice, na Trgu golootočkih žrtava, kod spomenika Svetog Petra Cetinjskog, u ulici Džordža Vašingtona,  ispred tržnog centra "Mall of Montenegro", u ulici Bratstva i jedinstva i u Donjoj Gorici, kod Doma zdravlja.



2507Parking-Biblioteka

Zahvaljujući saradnji Biciklo.me i Telekoma, građani Podgorice će dobiti priliku da svoja bicikla parkiraju na ukupno 18 parkinga u gradu. Osim već pomenutih, prethodno su parkinzi postavljeni na pet lokacija: ispred gradske biblioteke "Radosav Ljumović" i preko puta Gradskog parlamenta u Njegoševoj ulici, na Rimskom trgu, kod PC "Kruševac" ispred zgrade Telekoma, Moskovska 29, i na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, preko puta bivše zgrade Vlade.

Projekat je pokrenut u želji da se unaprijedi biciklistička infrastruktura u Glavnom gradu i populariše biciklo kao alternativno sredstvo prevoza i sredstvo za rekreaciju. Posljednji, od predviđenih 18 parkinga, biće postavljen u narednom periodu na Trgu republike.

Model parkinga i odabir lokacija urađeni su u saradnji sa nadležnim službama Glavnog grada.

Portal Analitika