Društvo

Uhapšen Nikšićanin zbog izazivanja požara na vozilu u Baru

3policijaskicaok
S
lužbenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova - Centra bezbjednosti Bar su danas, 24. jula 2014. godine, lišili slobode J.G. (23) iz Nikšića, zbog sumnje da je u maju ove godine počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti, navodi se u saopštenju Uprave policije dostavljenom Portalu Analitika.

Uhapšen Nikšićanin zbog izazivanja požara na vozilu u Baru
Portal AnalitikaIzvor

Kriminalistička obrada ukazuje na sumnju da je J.G, 08. maja 2014. godine oko 00,50 časova, izazvao požar na putničkom vozilu „BMW“, barskih registarskih oznaka, vlasništvo M.V. iz Bara, koje je bilo parkirano ispred njegove porodične kuće u Baru, na način što je vozilo polio benzinom koji je potom zapalio.

Od dejstva požara na vozilu je nastala znatna materijalna šteta u vidu oštećenja prednjeg dijela vozila.

Policijski službenici su, po saznanju za događaj, na licu mjesta izvršili uviđaj uz angažovanje vještaka za požare, eksplozije i havarije (PEH). Izuzeti tragovi upućeni su u Forenzički centar radi vještačenja.

Zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Baru je, nakon policijskih mjera i radnji i nalaza vještaka, djelo kvalifikovao kao krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Službenici CB Bar su, preduzimajući operativne i druge policijske aktivnosti na terenu, identifikovali osumnjičenog J.G. On je danas, uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave, priveden ZODT u Baru, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Portal Analitika