Društvo

Raspisan konkurs za "Women GEM-TECH" nagrade

2407GEM
G
eneralni sekretar ITU-a pokrenuo je godišnju GEM - TECH nagradu, koja će biti povjerena po prvi put u 2014-oj  ITU Konferenciji opunomoćenika, a održaće se u Busanu, Republika Koreja.

Raspisan konkurs za "Women GEM-TECH" nagrade
Portal AnalitikaIzvor

Digitalno osnaživanje žena i njihovo puno učešće u informacionom društvu je jedan od ključnih ciljeva Međunarodne unije za telekonunikacije (International Telecommunication Union- ITU), pod čijim pokroviteljstvom je ove godine pokrenuta godišnja GEM-TECH nagrada. Kako bi se promovisala politika osnaživanja žena i njihovo puno učešće u informacionom društvu kao i prepoznali i nagradili ITU članovi i druge zainteresovane strane koje su vodeće u korišćenju informaciono-komunikacionih tehnologija, saopštili su iz MIDT-a.

Prve ITU - UN Women GEM - TECH Nagrade će biti dodijeljene u sedam kategorija koje pokrivaju ključne teme rodne ravnopravnosti u i putem informaciono-komunikacionih tehnologija, i otvoreni su za sve zainteresovane koji rade u srodnim oblastima.

To je godišnja nagrada za poseban uspjeh u oblasti Informaciono-komunikacionih tehnologija, primjenljiva i za žene i za muškarce, a otvorena za organizacije i pojedince.

Detalji u vezi sa konkursom, kao i forma za prijavljivanje, mogu se naći na web adresi  http://www.itu.int/en/action/women/gem/Pages/award.aspx

Konkurs će biti otvoren u periodu od 5.jula do 5 septembra 2014. godine

Portal Analitika