Abiznis

U Nikoziji o KAP-u 5. avgusta

2407kap
R
očište po tužbi ruske En plus grupe protiv Kombinata aluminijuma o povraćaju duga od 44 miliona eura odloženo je za 5. avgust.

U Nikoziji o KAP-u 5. avgusta
Portal AnalitikaIzvor

Ročište, u sporu koji je pred okružnim sudom u Nikoziji protiv KAP-a pokrenula En plus grupa, Olega Deripaske, odloženo je za 5. avgust zbog prikupljanja novih dokaza, pišu Dnevne novine.

Ročištu, koje je održano u srijedu, osim pravnog zastupnika En plus grupe prisustvovao i advokat kompanije Uniprom, koja je nedavno preuzela upravljanje KAP-om.

En plus grupa tužila je KAP zbog duga od 44 miliona eura, a sud u Nikoziji prethodno je zabranio sve transakcije sa imovinom podgoričke fabrike, uključujući i njenu prodaju Unipromu za 28 miliona eura.

Iz En plus grupe tada je saopšteno da su rješenja suda u Nikoziji obavezna za izvršenje, shodno postojećim međunarodnim sporazumima Crne Gore.

En plus grupa i Centralnoevropska aluminijska kompanija (CEAC) pokrenule su zbog KAP-a dva arbitražna postupka, dok su u podgoričkom Privrednom sudu pokrenuli niz parnica.

Stečaj je u KAP-u uveden 8. jula prošle godine, od kada je njime upravljao državni Montenegro bonus, dok Uniprom organizuje proizvodnju od subote.

Portal Analitika