Kultura

FOTO: Megatron je osvojio Podgoricu

2307megatronPOCETNA
S
večanim performansom na Trgu Republike večeras je otvorena izložba dvadesetdvogodišnjeg Danila Baletića pod nazivom „Transformersi čuvaju Podgoricu“, a koja će trajati do 5.avgusta.

FOTO: Megatron je osvojio Podgoricu
Portal AnalitikaIzvor

Sedmi Transformers – Megatron, težak 20 tona i visok 14 metara, izrađen od metalnog otpada, obratio se sugrađanima kazavši da je Podgorica osvojena, te da je ona sada u njegovim rukama.

Mlada balerina je izašla iz utrobe robota i priredila spektakl izvođenjem plesa na visini od nekoliko metara.

2307megatron2
Zadatak Transformersa, koji su postavljeni na nekoliko lokacija u Podgorici, jeste da skrenu pažnju javnosti na zaštitu životne sredine, kao i da je svaki građanin dužan da čuva okolinu u kojoj živi.

U izjavi za Portal Analitika Baletić kroz smijeh govori da nije mogao ništa da učini da Megatron ne „zauzme“ Podgoricu, ali tu nije kraj.

-Megatron je zauzeo Podgoricu i tu se ništa ne može učiniti. Možda smo izgubili bitku, ali ne i rat, kaže Baletić, vidno oduševljen reakcijama sugrađana na nesvakidašnji performans.

Tranformersi Baletića će čuvati Podgoricu sve do 5.avgusta, kada kreću u novu misiju, gdje će biti bolji, jači i brži.

2307danilo
Baletić
ističe da ga raduje što je uspio da izmami osmjehe sugrađana, te da je njegova misija uspjela.

-Uspio sam da Crna Gora ima nešto novo, neku svjetsku cenu. Nešto novo se dogodilo u Podgorici, a moja misija lično je bila samo da djecu obradujem i učinim ih srećnim, prokomentarisao je Baletić za Portal Analitika.

Nekoliko stotina građana pratilo je svečano otvaranje izložbe.

Pogledajte atmosferu:

2307megatron32307megatron42307megatron52307megatron62307megatron72307megatron82307megatron92307megatron10
Portal Analitika