Društvo

U Nikšiću rasvijetljeno šest imovinskih delikata

haps
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Centra bezbjednosti Nikšić su, proteklih dana, rasvijetlili dvije teške krađe i četiri krađe počinjene na području Nikšića i podnijeli krivične prijave protiv V.L. (32) i G.B. (29), oba iz Nikšića, zbog osnovane sumnje, da su počinili po jedno krivično djelo teška krađa i protiv L.L. (31) takođe iz Nikšića, zbog osnovane sumnje da je počinio jedno krivično djelo krađa. Krivične prijave biće podnijete i protiv D.L. (42), J.Đ. (17), oba iz Nikšića i M.R. (34) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje, da su počinili po jedno krivično djelo krađa.

U Nikšiću rasvijetljeno šest imovinskih delikata
Portal AnalitikaIzvor

Sumnja se, da je V.L, tokom aprila 2014. godine, počinio krivično djelo teška krađa na štetu D.T. iz Nikšića, iz čije je garaže otuđio više komada raznog alata.

G.B. je, kako se sumnja, u junu 2014. godine, počinio krivično djelo teška krađa na štetu A.D. „Crnogorski Telekom “, iz čije je bazne stanice u mjestu Vučje - Nikšić, otuđio oko 130 litara dizel goriva.

Otuđeno gorivo je pronađeno i vraćeno oštećenoj strani.

L.L. se sumnjiči za krivično djelo krađa počinjeno u maju 2014. godine, kojom prilikom je otuđio vozilo marke „Peugeot“- vlasništvo D.G. iz Nikšića. Policijski službenici su radeći na rasvjetljavanju pomenutog krivičnog djela na jednom otpadu sekundarnih sirovina u Nikšiću pronašli djelove otuđenog vozila.

Kako se sumnja, D.L. je počinio krivično djelo krađa na štetu A.D. „Crnogorski Telekom “, na način što je u mjestu Miolje polje - Nikšić, nakon otvaranja dvije telefonske šahte u kojima su smješteni telefonski kablovi isjekao telefonske kablove u namjeri da ih otuđi. Policijski službenici su pronašli isječene kablove koji su izuzeti sa lica mjesta.

J.Đ. se sumnjiči za krivično djelo krađa počinjeno u junu 2014. godine u Nikšiću, kojom prilikom je od fizičkog lica otuđio mobilni telefon.

Policijski službenici su pronašli otuđeni telefon i vratili ga oštećenom.

M.R. je, kaka se sumnja, u junu 2014. godine, počinio krivično djelo krađa,

na štetu prodajnog objekta „Mil-pop“, lociranog u ulici Njegoševoj u Nikšiću, odakle je u dva navrata otuđio izvjesnu količinu kozmetičkih proizvoda.

O svim pomenutim događajima je pravovremeno obaviješteno nadležno državno tužilaštvo koje je izvršilo kvalifikaciju krivičnih djela.

 

Portal Analitika