Abiznis

VIJESTI: Arapi jedini vlasnici Atlas capital centra

2307atlaskapitalok
A
tlas grupa biznismena Duška Kneževića ostala je bez udjela u Atlas kapital centru (AKC) od oko 23 odsto, koji je građen sa kompanijom Kapital investment iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja je većinski vlasnik, pišu Vijesti. To se desilo jer nije poštovan dogovor iz partnerskog odnosa, a osim kašnjenja u gradnji Arapi su se žalili da je bez njihovog znanja neadekvatno potrošeno više miliona eura.

VIJESTI: Arapi jedini vlasnici Atlas capital centra
Portal AnalitikaIzvor

Prema nezvaničnim informacijama tog lista, Arapi su se zbog problema sa Kneževićem žalili i premijeru Milu Đukanoviću, koji je do nedavno bio u dobrim odnosima sa predsjednikom Atlas grupe.

Iz pravne službe Atlas grupe je Vijestima saopšteno da su prije dvije godine inicirali pregovore radi poravnanja sa partnerima iz Abu Dabija i da je konačan sporazum juče potpisan.

- Partneri iz UAE preuzimaju obavezu vraćanja kredita od 55 miliona eura prema Marfin banci, gdje su između ostalog izdate garancije Atlas grupe i personalne garancije Duška Kneževića. Usklađene su obaveze i potraživanja vezane za projekat Meljine i od sada je Atlas grupa većinski vlasnik tog projekta. Atlas banka je kreditirala kupce oko 3.500 kvadrata poslovnog prostora i 50 parking mjesta u AKC-u, koji će se u najskorije vrijeme adaptirati. Nakon toga će početi proces preseljenja, između ostalih, Atlas banke i Atlas grupe u AKC- naveli su iz pravne službe Atlas grupe, ističući da im nije poznato da je bilo neadekvatnog  korišćenja novca, a još manje da je neko pisao Đukanoviću o tome. Oni su najavili da sa partnerom iz Abu Dabija ulaze u dva nova projekta.

Portal Analitika