Kultura

KOTOR ART: Studentsko "Pisanje grada" na i oko kotorskih bedema

2207kapisanjegrada
F
estivalski segment Pisanje grada koji predstavlja radionicu za studente umjetničkih akademija, a čiji su mentori ove godine prof. Borna Baletić sa Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu, i prof. Srđan Vuletić sa Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu, počeo je juče u okviru 6. Kotor Arta.

KOTOR ART: Studentsko "Pisanje grada" na i oko kotorskih bedema
Portal AnalitikaIzvor

- Fokus ovogodišnjeg Pisanja grada je na kotorskim bedemima, sagledavanju njihove istorije u kontekstu njihove savremene funkcije. Bedemi su i željeni prostor mašte u kojima mogu nastati konkretni događaji ili su oni mjesto pogleda na grad – inspiracija za art kalendar za 2015. godinu – navodi se u najavi ovog programa.

Nastali radovi studenata treba da referišu na grad, njegove označitelje, ljude i događaje kroz kreiranje različitih teatarskih, video i foto formi. Radionica traje do 28. jula, kada će biti upriličena prezentacija radova.

Polaznici projekta ove godine su studenti glume sa druge godine Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju, kao i studenti iz regiona: filmske i TV režije beogradskog FDU-a, fotografije sa Akademije umetnosti u Novom Sadu, dramaturgije na ADU u Zagrebu, filmske režije na sarajevskom ASU, dramaturgije na FDU u Skoplju i pozorišne režije sa AGFT u Ljubljani.

Programski urednik Pisanja grada je prof. mr Janko Ljumović, a izvršna produkcija povjerena je cetinjski FDU.

Portal Analitika