Društvo

“Zeleni centar” izgradio Street Workout & Calisthenics park u Nikšiću

trim
E
kološko udruženje mladih "Zeleni centar" iz Nikšića, završilo izgradnju prvog Street Workout & Calisthenics parka u Nikšiću, saopšteno je Portalu Analitika.

“Zeleni centar” izgradio Street Workout & Calisthenics park u Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

To je organizacija osnovana prije godinu dana, koja je za kratko vrijeme uspjela da sprovede niz lijepih akcija, kao što su  "Očistimo Trebjesu pluća grada", Ekološko sportsku manifestaciju "Trka za planetu"  i najnoviju "Aktivizacija mladih i promocija zdravih stilova života kroz izgradnju prvog Street Workout parka & Calisthenics parka".

Otvaranje parka je zakazano za subotu 19. jul u 11sati  u blizini sportskog centra Trim.

trim2
U današnje vrijeme bavljenje sportom kod mladih je postao izdatak za tanki kućni budžet roditelja jer se časovi bilo kojih aktivnosti naplaćuju. Postavljanjem prvog street workout parka svi građani a pogotovo mladi mogu da se besplatno bave uličnim treningom, sportom u kome trenirate snagu, izdržljivost i eksplozivnost koristeći težinu sopstvenog tijela kao opterećenje.

Street workout ili ulični način vježbanja se 80-ih godina pojavio u Americi, da bi se kasnije prenio u Evropu, u kojoj i počinje njegova ekspanzija.

Mladi Nikšića će biti ukorak sa svima u svijetu koje je zahvatila “pozitivna manija street workout treniranja“, što je najbolji dokaz koliko ovaj sport može biti zanimljiv i koristan. Ovaj sport je u poslednjih godinu dana postao i zvanično priznat u svijetu, održavaju se takmičenja širom svijeta u velikom broju disciplina. Jedno od njih je bilo i poslednje Svjetsko prvenstvo u Moskvi 29. juna 2013 godine.

Projekat su podržali Fond za aktivno građanstvo (FAKT) iz podgorice i Sekretarijat za uređenje prostora i zaštitu životne sredine opštine Nikšić.

U izgradnji su učestvovali i pomogli članovi E.U.M. " Zeleni centar " : Stanko Baucal , Ivan Vuković , Marko Popović , Vasilije Stevanović , Branko Dakić i Danilo Damjanović. Predsjednik NVO "SCENA" Zoran Džiknić , preduzeća D.O.O " Braća Koprivica" , D.O.O. "Neckom" i drugi.

 

Portal Analitika