Društvo

Završen glavni projekat za izradu Tehnopolisa u Nikšiću

tehnopolis
M
inistarstvo nauke je saopštilo da je završen Glavni projekat rekonstrukcije Doma vojske u Nikšiću, za potrebe smještaja Inovaciono preduzetničkog centra „Tehnopolis”, saopšteno je Portalu Analitika iz Ministarstva nauke.

Završen glavni projekat za izradu Tehnopolisa u Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

Projekat je uspješno prošao i revizorsku kontrolu, te je dostavljen Direkciji za javne radove, koja je u obavezi da u najkraćem mogućem roku raspiše javni tender za izvođenje radova na osnovu Glavnog projekta.

Tehnopolis će raspolagati prostorom za razvoj malih, srednjih i mikro preduzeća, start up kompanija, a sadržaće i laboratoriju za biohemiju, laboratoriju za industrijski dizajn, moderni data centar, multimedijalnu salu i internet kafe.

Projekat Tehnopolis-a u skladu je sa jednim od najznačajnijih strateških ciljeva Ministarstva nauke, a to je povezivanje nauke i biznis sektora. Riječ je o projektu koji treba direktno da doprinese stavljanju nauke i inovacija u funkciju razvoja sa ciljem usmjerenja mladih u preduzetništvo i stvaranje nove vrijednosti (proizvoda ili usluge) kroz inovacije, što će direktno uticati na smanjenje nezaposlenosti, saopšteno je iz Ministarstva.

 

 

Portal Analitika