Društvo

Uprava policije: Beranac D. L. (41) platio da se ubije Softtić

1707policija
D
.L. (41) iz Berana osumnjičen je da je angažovao Berance Vladimira Labudovića i Ivana Asanovića da ubiju novinara Tufika Softića i za to im dao novac.

Uprava policije: Beranac D. L. (41) platio da se  ubije Softtić
Portal AnalitikaIzvor

„Posebnim izvještajem, koji je kao dopuna krivične prijave nakon prekvalifikacije krivičnog djela juče podnijet Višem državnom tužiocu u Bijelom Polju, obuhvaćen je i D.L. (41) iz Berana, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo podstrekavanje u vezi sa krivičnim djelom ubistvo“, kazala je Tamara Popović, savjetnica za odnose s javnošću Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Osumnjičeni D.L. se, dodala je, nalazi na izdržavanju kazne zatvora u drugoj državi.

„Sumnja se da je D.L. podstrekavao na izvršenje krivičnog djela na štetu T.S, za koje je angažovao V.L. i I.A, za što im je i dao određenu novčanu nadoknadu“, kazala je ona.

V.L. i I.A. su, kako se sumnja, kao saizvršioci počinili krivično djelo 1. novembra 2007. godine u večernjim satima, tako što su fizički napali T.S. u dvorištu njegove porodične kuće u Beranama.

„Njih dvojica su, kako se sumnja, napali T.S. sa leđa, u momentu kad je izašao iz svog vozila koje je prethodno parkirao u dvorištu, i zadali mu više udaraca podesnim predmetima, najvjerovatnije palicama, u predjelu glave i tijela. T.S. je od zadobijenih udaraca pao na tle, a V.L. i I.A. su se, sumnja se, potom udaljili sa lica mjesta“, rekla je Popović.

T.S. je, dodala je, u događaju zadobio teške tjelesne povrede. „Osumnjičeni V.L. i I.A. su danas privedeni rukovodiocu Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da su počinili navedeno krivično djelo“.

Kako je rekla, policijski službenici, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, i dalje preduzimaju aktivnosti na rasvjetljavanju krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti, počinjenog aktiviranjem eksplozivne naprave, 11. avgusta prošle godine, u dvorištu porodične kuće T.S. u Beranama.

Izvor: Mina

Portal Analitika