Društvo

Uhapšeno više osoba zbog posjedovanja droge i oružja

3policijaskicaok
P
odgorička policija uhapsila je Ž.B. (50) i M.P. (33) iz tog grada zbog osnovane sumnje da su u saizvršilaštvu počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Uhapšeno više osoba zbog posjedovanja droge i oružja
Portal AnalitikaIzvor

Policija je uhapsila i Podgoričanina R.M. (23) zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, policajci su, raspolažući operativnim saznanjima, 11. jula u mjestu Kuće Rakića – Podgorica zaustavili i kontrolisali vozilo marke Pežo podgoričkih registarskih oznaka u kojem su se nalazili Ž.B. i M.P.

“Pregledom pomenutog vozila pronađena je torba u kojoj se nalazilo sedam pakovanja koja su ukupno sadržala oko sedam kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank”, kaže se u saopštenju.

Policajci su izuzeli pomenutu količinu materije za koju se sumnja da je opojna droga i ona je poslata na vještačenje u Forenzički centar.

“Tom prilikom od Ž.B. oduzeti su vozilo u kojem je pronađena pomenuta materija, novac za koji se sumnja da potiče od prodaje opojne droge i mobilni telefon, dok su od M.P. oduzeta dva mobilna telefona”, navodi se u saopštenju.

O rezultatima pretresa obaviješteno je Više državno tužilaštvo u Podgorici.

Policajci su, raspolažući operativnim saznanjima i postupajući po naredbi Sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, 9. jula izvršili pretres stana u Podgorici koji koristi R.M.

“Pretresom su pronađeni i uz potvrdu oduzeti jedno pakovanje sa manjom količinom materije za koju se sumnja da je opojna droga heroin, dvije vage za precizno mjerenje, pištolj marke Češka Zbrojovka vzor 50 kalibra 7,65 milimetara sa oružnim listom čija je validnost istekla, a koji glasi na ime drugog lica i pet metaka istog kalibra kao i pomenuto oružje”, kazali su iz policije.

Pronađeni predmeti, kako se dodaje, biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru.

Nakon hapšenja R.M. je u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, sproveden nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost.

 

MINA

Portal Analitika