Društvo

MPS: Prijave za Konkurs za sufinansiranje školarine važiće i u toku septembra

1607MPS
I
z Ministarstva prosvjete (MPS) za Portal Analitika saopšteno je da će ova institucija i tokom septembra primati prijave na Konkurs za sufinansiranje školarine na magistarskim i doktorskim studijama u zemlji i inostranstvu i putnih troškova za studijske boravke u inostranstvu, kako bi što više kandidata imalo priliku da aplicira za sufinansiranje školarine.

MPS: Prijave za Konkurs za sufinansiranje školarine važiće i u toku septembra
Portal AnalitikaIzvor

Kako bi unaprijedili studentski standard, povećali mobilnosti mladih i usavršavanja, iz Ministarstva prosvjete su i ove godine raspisali Konkurs za sufinansiranje školarine na magistarskim i doktorskim studijama u zemlji i inostranstvu i putnih troškova za studijske boravke u inostranstvu.

„Konkurs za sufinansiranje školarine na magistarskim i doktorskim studijama u zemlji i inostranstvu otvoren je 30 dana, dok dio konkursa koji se odnosi na putne troškove važi za cijelu godinu“, navode iz Ministarstva prosvjete.

Konkurs je objavljen 25. juna i traje 30 dana, međutim u tom periodu pojedini fakulteti ne rade s obzirom da je na Univerzitetu Crne Gore raspisan kolektivni odmor koji je počeo 16. jula i traje sve do 18. avgusta.

„Uzimajući u obzir činjenicu da pojedini fakulteti ne mogu izdati neophodnu dokumentaciju zainteresovanim postdiplomcima zbog trajanja kolektivnih odmora administracije, Ministarstvo prosvjete će i tokom mjeseca septembra primati prijave na Konkurs kako bi što više kandidata imalo priliku da aplicira za sufinansiranje školarine“, saopšteno je Portalu Analititka iz resornog ministarstva.

Tekst Konkursa i prijavni formulari sa spiskom dokumentacije koju je potrebno dostaviti nalaze se na web stranici Ministarstva prosvjete (www.mps.gov.me, link konkursi).

Portal Analitika