Društvo

TODOR: Neću odgovarati srebreničkim kamašima, lele, Ranko, ko te brani!

todor1607
Rajko Todorović Todor
kazao je za Portal Analitika da mu ne pada na pamet da odgovara „srebreničkim kamašima, novinarskim i nevladinim mizerijama i raznim drugim škamutalima“, povodom tvrdnji  iz Nove srpske demokratije da su Đukanović i njegova tajna policija angažovali i neke intelektualce, umjetnike i ugostitelje „nakačene na DPS i na službu“, kako bi gurnuli SDP u savez sa DPS-om, pominjući u tom kontekstu poznatog crnogorskog slikara.

TODOR: Neću odgovarati srebreničkim kamašima, lele, Ranko, ko te  brani!
Portal AnalitikaIzvor

„Ne pada mi na pamet da odgovaram ni starim ni novim 'demokratama', srebreničkim kamašima, novinarskim i nevladinim mizerijama i raznim drugim 'škamutalima'. Čak im ni šamarčinu neću opaliti, jer obraza nemaju. Samo ću reći: lele Ranko, ko te brani! Leleeee...“

Nova srpska demokratija juče je izdala saopštenje u kojem tvrdi da  „vođa DPS-a i njegova tajna policija, u velikom strahu od gubitka vlasti u Podgorici, sa dna na površinu vade sve što može stati u njihovu odbranu“, te da „pomoću nekih ljudi iz sfere umjetnosti i ugostiteljstva guraju SDP u Glavnom gradu po svaku cijenu u savez sa DPS“.

„Režim je u pogon još jednom stavio razne 'intelektualce' nakačene na DPS ili na'službu', a  sve sa željom da se ne dozvoli razvlašćivanje DPS-a“, navodi se u saopštenju Nove srpske demokratije koja je posebno  prozvala slikara Rajka Todorovića Todora.

„U diktaturama su umjetnici obično glas razuma i slobode, a u Crnoj Gori ima više ovakvih  primjera kada brane vođu i rigidni režim“, navodi se u saopštenju.

Današnji Dan je ovo saopštenje objavio na drugoj strani, uz naslov: „Služba aktivirala i intelektualce“, objavljujući i fotografije Todora i književnika Andreja Nikolaidisa.

Naime, Todor je nedavno oštro kriikovao lidera SDP-a Ranka Krivokapića zbog postavljanja uslova DPS-u da nestranačka ličnost bude gradonačelnik Podgorice.

 

Portal Analitika