Region

Dodik: Dabogda nestala BiH

1507dodik
P
redsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je otpravnik poslova Ambasade SAD u BiH Nikolas Hil "patološki lažov i dokazani smutljivac".

Dodik: Dabogda nestala BiH
Portal AnalitikaIzvor

Kako su prenijeli banjalučki mediji, Dodik je rekao i da je Hil bitno doprinio da dođe do eskalacije sukoba na prostoru bivše Jugoslavije.

Komentarišući Hilovu izjavu da u Republici Srpskoj ključa nezadovoljstvo zbog "endemske korupcije rukovodstva ovog entiteta", predsednik RS je novinarima u Šamcu rekao da Hil "bezočno laže i da je laž sve što je rekao i sve što govori".

"Njegove izjave u vezi sa rukovodstvom Republike Srpske se prije svega odnose na mene. Priča koju je SDS proturio prije više od deset godina u vezi sa mojom imovinom na Kipru je potpuna laž. Vjerujem da Hil to namjerno čini da bi podržao SDS, a vjerujem da je i patološki lažov", kazao je Dodik.

Otpravnik poslova američke ambasade u BiH Nikolas Hil je prije nekoliko dana u Tuzli izjavio da u RS "ključa nezadovoljstvo zbog endemske korupcije lidera ovog entiteta, dilova kojima se bogate članovi porodice, priča o luksuznim nekretninama u Beogradu i na Kipru, o sudijama RS koji su pritegnuti kako bi ignorisali mito i osigurali da predmeti korupcije nikada ne ugledaju svjetlo dana u sudnicama".

Dodik smatra da je žalosno da se predstavnik jedne ambasade, kakva je američka, na taj način ponaša u jednoj zemlji, ocjenivši da Hil svojoj centrali u SAD šalje lažne izvještaje.

"To je njegova lična pozicija. Što se tiče SAD, mislim da su zarobljenik takvih frustriranih i loših ljudi, koji su na terenu i godinama pravdaju svoje visoke plate ovde time što šalju lažne izveštaje", naglasio je on.

Dodik smatra da Hil ne bi trebalo da bude u BiH, ali da u ovoj zemlji "hodaju takvi smutljivci".

"Pošto je BiH takva kakva jeste - nikakva i smješna, nedorečena i neodrživa, onda mogu takvi smutljivci da hodaju po njoj i da im jedan dio BiH aplaudira na laži, te na taj način podržava takve mešetare, koji u suštini ne donose ništa dobro", kazao je on.

Dodik tvrdi da BiH ne može opstati bez dogovora, ali da sa takvim ljudima, "kao što je Hil", nema mogućnosti dogovora.

"Dabogda nestala (BiH) što prije", naveo je on.

Izvor: b92.net

Portal Analitika