Društvo

Nakon tužbe Atlas kapital centar dobio upotrebnu dozvolu

atlaskoko
M
inistarstvo održivog razvoja i turizma promijenilo je rješenje iz februara ove godine i izdalo upotrebnu dozvolu za Atlas kapital centar nakon što je firma, u kojoj Duško Knežević preko Atlas grupe ima 23,5 odsto vlasništva, podnijela tužbu Upravnom sudu.

Nakon tužbe Atlas kapital centar dobio upotrebnu dozvolu
Portal AnalitikaIzvor

Ministarstvo je, kako piše Dan, prije pet mjeseci odbilo da izda upotrebnu dozvolu, jer kako su naveli, nije plaćena ekološka naknada Agenciji za zaštitu životne sredine. Naknada iznosi jedan odsto od vrijednosti investicije, odnosno preko milion eura jer je izgradnja Atlas kapital centra koštala preko 120 miliona eura.

Knežević je na to rješenje podnio tužbu Upravom sudu u kojoj je osporio razloge navedene kao odlučujuće za odbijanje  izdavanja upotrebne dozvole.

Površina Atlas kapital centra je 93.230 metara kvadratnih. U sastavu objekta je rezidencijalni dio sa 90 luksuznih apartmana, najmoderniji kancelarijski prostor u regionu u dvijema kulama, biznis hotel sa četiri plus zvjezdice u dijelu između kula, komercijalnim prostorom sa tri nivoa podzemnih garaža sa ukupno 812 parking mjesta.

Površine apartmana u Atlas kapital centru su od 80 do 306 kvadratnih metara. Cijene stanova su ranije iznosile 2.850 eura za kvadrat.

foto: www.bitermomng.com

Portal Analitika