Region

DODIK: Zakon o Srebrenici okačite mačku o rep!

dodik
P
redsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je Federaciji BiH da svoj zakon kojim se uvodi zatvorska kazna za negiranje genocida u Srebrenici mogu da okače "mačku o rep".

DODIK: Zakon o Srebrenici okačite mačku o rep!
Portal AnalitikaIzvor

Reagujući na usvajanje dopuna Krivičnog zakona FBiH, kojim se uvodi zatvorska kazna za negiranje genocida u Srebrenici i svih pravosnažno presuđenih ratnih zločina u BiH, Dodik je naveo da se u Srebrenici "desio zločin, a da je to što u Federaciji BiH forsiraju da je riječ o genocidu njihov problem", prenijele su banjalučke "Nezavisne novine".

Predsjednik RS tvrdi da čak i presuda Suda u Hagu ne ide u prilog tvrdnjama da se u Srebrenici desio genocid. 

"Osjećam se veoma relaksirano, iznosim političke stavove i u tom pogledu predstavljam RS. Republika Srpska ne priznaje i neće nikad priznati da je to genocid i na taj način sam, kao njen zvaničnik, dužan da saopštavam njene stavove. I danas ću reći da to nije bio genocid", naglasio je Dodik. 

On tvrdi da političari u Federaciji BiH "upornim tvrdnjama o genocidu u Srebrenici doprinose daljoj dezintegraciji zemlje". 

"Nikad se nijesam osJećao srećno kad idem u Federaciju BiH. Ali, nije mi problem ni sjutra da odem i ni u kom pogledu se ne osjećam odgovornim prema zakonima koji donosi Federacija BiH. Na području Federacije BiH boravim samo onda kad moram", zaključio je Dodik.

 

Portal Analitika