Društvo

Nepravilnosti u 12 apoteka na primorju

1007apoteka
Z
dravstveno-sanitarna inspekcija pojačala je posljednjih dana inspekcijski nadzor u apotekama u primorskim opštinama po, kako tvrde, godišnjem planu i programu. Tako je tokom juna izvršen 31 inspekcijski nadzor, a otkrivene su nepravilnosti u 12 apoteka.

Nepravilnosti u 12 apoteka na primorju
Portal AnalitikaIzvor


"Nepravilnosti su se odnosile na neizdavanje ljekova na zakonom propisan način, kao i da u toku nadzora nije zatečen diplomirani farmaceut u skladu sa dobrom apotekarskom praksom koju propisuju Zakon o ljekovima i Zakon o zdravstvenoj inspekciji", saopšteno je Dnevnim novinama iz Uprave za inspekcijske poslove, kojom rukovodi Božidar Vuksanović.



Pojašnjavaju da se pojačan inspekcijski nadzor za vrijeme ljetnje turistiške sezone u Crnoj Gori sprovodi zbog povećanog prometa u ovim zdravstvenim ustanovama.



"U apotekama se kontroliše način izdavanja lijekova i da li se poštuje dobra apotekarska praksa", pojasnili su Dnevnim novinama iz Uprave.



Navode i da je tokom prošlog mjeseca izvršen 31 inspekcijski nadzor, a konstatovane su nepravilnosti u 12 objekata.



"Ova inspekcija prioritetno postupa po prijavama, a kontrole apoteka vrši u redovnom nadzoru u kontinuitetu", navode iz Uprave.

foto: www.apotekanives.com

Portal Analitika