Društvo

MUP: Pojačane aktivnosti radi suzbijanja kriminaliteta na terenu

0907konjevic
P
olicijski službenici će, tokom ljetnjih mjeseci, preduzimati pojačane preventivne aktivnosti iz oblasti suzbijanja kriminaliteta na terenu, među kojima su kontrole osoba, vozila i objekata koje će realizovati shodno procjenama, konstatovano je na Proširenom kolegijumu starješina Uprave policije.

MUP: Pojačane aktivnosti radi suzbijanja kriminaliteta na terenu
Portal AnalitikaIzvor

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević i direktor Uprave policije Slavko Stojanović su danas u Kotoru održali Prošireni kolegijum starješina Uprave policije povodom aktivnosti koje sprovodi Štab operativne akcije Ljeto 2014. na bezbjednom odvijanju ljetnje turističke sezone.

Rukovodilac i članovi Štaba su upoznali ministra i direktora sa dosadašnjim aktivnostima koje su policijski službenici sproveli shodno Planu mjera i aktivnosti, koje je sačinio Štab, zbog sprovođenja poslova i zadataka iz policijske nadležnosti tokom ljetnjih mjeseci.

„Konstatovano je da je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori stabilna, I da je stanje javnog reda i mira povoljno“, kaže se u saopštenju Uprave policije.

Sve aktivnosti definisane Planom su, kako se navodi, realizovane u predviđenom roku zahvaljujući profesionalnom angažovanju policijskih službenika.

Ministar i direktor su izrazili zadovoljstvo prezentovanim aktivnostima, uz konstataciju da je potrebno intenziviranje saradnje i kontakata organizacionih jedinica Uprave policije na primorju sa lokalnim samoupravama, kao i drugim organima i službama nadležnim za inspekcijske i druge poslove.

„S obzirom da se tokom ljetnjih mjeseci očekuje pojačana frenkvencija osoba i vozila, kao i boravak većeg broj turista u našoj državi, neophodno je preduzeti aktivnosti iz policijske nadležnosti kako bi granične kontrole i dalje bile obavljane u najkraćem roku i na kvalitetan način, kao i aktivnosti na preventivnom djelovanju na saobraćajne gužve na dionicama na kojima je saobraćaj pojačan“, navodi se u saopštenju.

Kako se pojašnjava, službenici organizacionih jedinica Uprave policije na primorju će u sprovođenju preventivnih, kao i represivnih aktivnosti, imati podršku Specijalne antiterorističke jedinice i Posebne jedinice policije, koje će biti angažovane po potrebi.

„Zaključeno je da je, u uspješnom obavljanju povjerenih poslova i zadataka, potrebna i kvalitetna i pravovremena razmjena informacija od značaja sa policijskim službama u okruženju, što je do sada bila praksa koja je rezultirala suzbijanjem i rasvjetljavanjem i najtežih krivičnih djela“, kazali su iz policije.

Tome će, kako su dodali, doprinijeti i angažovanje policijskih službenika iz Srbije, Hrvatske, Italije, Makedonije i Albanije, koji na našem primorju radno borave shodno potpisanim protokolima sa policijama ovih država.

Portal Analitika