Društvo

PLJEVLJA: Oduzeta veća količina oružja i municije

0807oruzjepljevljaok
P
rotiv Pljevljaka I.D. (44) i O.A. (57) podnijete su krivične prijave zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

PLJEVLJA: Oduzeta veća količina oružja i municije
Portal AnalitikaIzvor

“Naime, pripadnici CB Pljevlja su, raspolažući operativnim saznanjima i postupajući po naredbama nadležnog Sudije za istragu, izvršili pretrese stanova i drugih prostorija koje koriste I.D. i O.A.”, saopšteno je iz Uprave policije.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija u mjestu Kosanica – Podgorica koje koristi I.D, pronađeni su i uz potvrdu oduzeti puška M-98 sa pet komada municije kalibra 7,9 milimetara, poluautomatska puška sa bajonetom, kalibra 7,62 milimetara, poluatomatska puška nepoznate marke, vazdušna puška sa optičkim nišanom, kalibra 4,5 milimetara.

Takođe, oduzeti su i dvije cijevi od pištolja nepoznate marke, opruge, djelovi zatvarača od puške sa udarnom iglom, 22 komada municije kalibra 7,62 milimetara, 30 komada municije kalibra 7,9 milimetara, jedan komad municije za lovačku pušku kalibra 16 milimetara.

Pretresom stana i drugih prostorija u mjestu Lever Tara – Pljevlja koje koristi O.A, pronađeni su i uz potvrdu oduzeti automatska puška M-70AB2 sa jednim okvirom i tri komada municije kalibra 7,62 milimetara, nož od automatske puške, pribor za čišćenje oružja sa torbicom.

Takođe, pronađeni su i oduzeti gasni pištolj marke “ Blow” sa okvirom i 28 komada municije, jedan komad pirotehničkog sredstva i djelovi vojne opreme: motalica ML-11A sa žičanim kablom i tri komada velike maskirne mreže i 6 komada male maskirne mreže.

Pronađeno oružje biće poslato na vještačenje u Forenzički centar.

(CDM)

Portal Analitika