Društvo

Trening program “Efikasnije upravljanje – Bolje usluge” od danas u Igalu

0707trening_igalo
T
rening program “Efikasnije upravljanje – Bolje usluge” biće otvoren danas u hotelu “Simo Milošević” u Igalu i traje do 11. jula. SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja – Podgorica jedan je od organizatora treninga na kom će se okupiti predstavnici organizacija civilnog društva (OCD) iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Trening program “Efikasnije upravljanje – Bolje usluge” od danas u Igalu
Portal AnalitikaIzvor


Cilj je da se unaprijede znanja iz organizacionog menadžmenta, pozicioniranja organizacije na tržištu, finanskijskog menadžmenta, strateškog planiranja, načina finansiranja i prikupljanja donacija, kao i pisanja i implementacije projekata.



Seminar je namenjen isključivo organizacijama članicama regionalne IRIS mreže, tj. regionalne mreže pružaoca socijalnih usluga koja obuhvata 5 zemalja regiona (BIH, Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru i Kosovo).



Glavni cilj ovog treninga je da se kroz jačanje malih organizacija na lokalnom nivou, poboljša kvalitet i opseg pružanja socijalnih usluga. Povećanje kapaciteta OCD i njihovih mreža će omogućiti da se čuje glas građana koji žele da utiču na reforme u javnom sektoru kroz analize, praćenje i zagovaranje, a uticaće i na razvoj dinamičnijeg civilnog društva koje će moći da utiče na stvaranje politika i proces donošenja odluka u oblastima demokratije, ljudskih prava, socijalnoj isključenosti i vladavini prava.



Seminar “Efikasnije upravljanje – bolje usluge” je namijenjen članicama regionalne mreže IRIS, koja okuplja OCD koje pružaju socijalne usluge u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Kosovu i Srbiji. Obuka za članice mreže iz Hrvatske i Srbije je zavšena u petak 4. jula na jezeru Palić, a za članice mreže na Kosovu, trening će biti organizovan sledeće nedelje, od 14. do 18 jula. Seminar je ujedno i priprema ovim organizacijama za razvijanje dobrog predloga projekta kojim će aplicirati na konkurs za dodjelu grantova u okviru projekta “Unapređenje pružanja socijalnih usluga u JEE kroz osnaživanje regionalnih i nacionalnih mreža civilnog društva”. Konkurs je otvoren do 5. avgusta ove godine, a 20 najboljih predloga projekata će dobiti grant u iznosu od 3000 evra namjenjenih implementaciji.



Seminar je dio projekta “Unapređenje pružanja socijalnih usluga u jugoistočnoj Evropi kroz osnaživanje regionalnih i nacionalnih mreža civilnog društva” koji SOS Telefonom za žene i decu žrtve porodičnog nasilja iz Crne Gore (SOS Podgorica) kao partner iz CG implementira sa ASB iz Njemačke, SOLIDAR mrežom iz Belgije, LIR iz BIH, CLARD sa Kosova, OGI iz Hrvatske i Edukacionim centrom iz Srbije. Projekat finansira Evropska unija u okviru Partnerskog programa za organizacija civilnog društva, navodi se u saopštenju Biljane Zeković, izvršne direktorice SOS telefona za žene i djecu žsrtve nasilja.

foto: facebook.com

Portal Analitika