Društvo

Holanđani edukuju naše sudije

67su
E
ksperti Centra za međunarodnu pravnu saradnju (CILC) iz Holandije održaće sjutra radni sastanak sa sudijama i tužiocima iz Crne Gore, u prostorijama Centra za edukaciju nosilaca pravosudne funkcije u Podgorici.

Holanđani edukuju naše sudije
Portal AnalitikaIzvor

Kako je najavljeno iz Ministarstva pravde tema sastanka će biti saradnja partnera u lancu krivičnog pravosuđa kao i primjena informacija dobijenih od  probacione službe u krivičnim postupcima, te izrada i primjena Zakona o izvršenju uslovne osude i kazne rada u javnom interesu.

Sastanak će otvoriti generalna direktorka Direktorata za izvršenje krivičnih sankcija Slavica Rabrenović, dok će posebna izlaganja imati direktorka Centra za edukaciju nosilaca pravosudne funkcije Maja Milošević, direktor projekta Matra iz CILC Lino Brosijus, Frans Clobus iz Probacione službe Holandije, sutkinja Apelacionog suda Radmila Mijušković, javni tužilac Holandije Jan-Willem Grimberg, sudija Apelacionog suda u Arnhemu Rutger Wery.

"Ovo je prvi u nizu zajedničkih sastanaka koji će biti organizovani, a u kojima će učestvovati pravnici iz Holandije i Crne Gore, u sklopu dvogodišnjeg projekta koji se sprovodi u partnerstvu između Holandije i Crne Gore sa ciljem pružanja podrške radu probacione službe i sistemu alternativnih sankcija u Crnoj Gori", navodi se u najavi.

Projekat Kraljevine Holandije – Podrška radu probacione službe i sistemu alternativnih sankcija u Crnoj Gori zvanično će biti otvaren krajem septembra 2014. 

Projekat je finansiran od strane Matra-CoPROL programa Ministarstva vanjskih poslova Holandije.

rtcg.me

Portal Analitika