Društvo

MO: Kadeti Nacionalne garde Mejna obilježili Dan nezavisnosti

kadetiMejn
K
adeti Nacionalne garde Mejna i pripadnici Brigade kopnene vojske obilježili su danas 4.jul - Dan nezavisnosti SAD. Sa kadetima koji se nalaze na zajedničkoj obuci sa pripadnicima Brigade kopnene vojske, danas se sastao i načelnika štaba Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević.

MO: Kadeti Nacionalne garde Mejna obilježili Dan nezavisnosti
Portal AnalitikaIzvor

On je istakao važnost saradnje Vojske Crne Gore sa Nacionalnom gardom Mejn i poželio kadetima uspjeh u njihovom daljem školovanju kao i bezbjedan povratak svojim porodicama.

Major Stiven Vidnik se u ime američkih kadeta zahvalio na gostoprimstvu i saradnji tokom realizacije obuke pripadnicima Čete specijalnih snaga i Planinskog bataljona.

Proslavi su pored prisustvovali i pukovnik Jovica Kaluđerović načelnik J-3/7, pukovnik Dragutin Dakić komandant Brigade kopnene vojske i Vojni ataše SAD potpukovnik Daren Evans.

Tokom prethodne tri nedelje kadeti su imali priliku da se druže i zajedno sarađuju sa pripadnicima Planinskog bataljona i Čete specijalnih snaga tokom kojeg su savlađivali obuku u preživljavanju u prirodi a zatim i obuku na brzim vodama. Osim toga imali su i priliku da posjete Kotor i Cetinje i upoznaju se sa istorijom Crne Gore i njenim kulturnim naslijeđem.

Američki kadeti iz države Mejn i njene Nacionalne garde sa kojom Vojska Crne Gore ima partnerski odnos, već drugu godinu za redom nalaze se u Crnoj Gori u sklopu zajedničke obuke sa našim vojnicima.

 

Portal Analitika