Društvo

Najbolji ljetnji sportovi

0407sportovi
U
koliko ljetovanje želite da provedete u rekreaciji ili samo želite da ostanete u kondiciji, predlažemo vam nekoliko vodenih sportova koji će vam pomoći u tome.

Najbolji ljetnji sportovi
Portal AnalitikaIzvor

Skijanje na vodi: Skijanje na vodi zahtijeva vladanje tijelom, balans i ravnotežu, ali i snagu u nogama i rukama. Tokom skijanja držite zategnut stomak i biće to sjajna vježba za sve vaše mišiće, naročito za kvadricepse. Ne samo što ćete sagorjeti kalorije već ćete oblikovati noge i steći snagu i poželjnu definiciju.

Zumba pod vodom: Mnogi hoteli imaju organizovane grupne aktivnosti među kojima je i podvodna zumba. Iako je neki ne računaju u sport zumba itekako može da sagori kalorije. Dupli rezultat se postiže kada sve vježbe radite pod vodom jer ona pruža otpor koji mišići moraju da savladaju. Tada vam mišići rade duplo jače i samim tim sagorijevaju više kalorija.

Plivanje: Pokušajte na plivanje da gledate kao sport, pa pri svakom ulasku u vodu zadajte sebi određenu dužinu koju morate da preplivate. Ukoliko niste sigurni u svoju kondiciju držite se manjih dubina kako biste u svakom trenutku mogli da spustite noge na dno i odmorite.

Veslanje: Ukoliko želite da zategnete torzo onda je veslanje pravi sport za vas. Koliko zateže ruke, leđa i stomak, toliko vas čini jakim i otpornim. Ova vrsta sporta iziskuje snagu pa za početak krenite sa malim razdaljinama.

Odbojka, frizbi i reketi: Odbojka, bacanje frizbija i tenis sa drvenim reketima su takođe zabavni sportovi u plićaku. Definisaćete ruke, ojačati noge i steći kondiciju.

Izvor i foto: b92.net

Portal Analitika