Abiznis

U PKCG nezadovoljni intenzitetom sprovođenja reformi

315pk
Č
lanovi Upravnog odbora Privredne komore (PKCG) nezadovoljni su intenzitetom sprovođenja reformi u oblastima koje, kako su saopštili, definišu uslove poslovanja, a naročito privrednog i radnog zakonodavstva.

U PKCG nezadovoljni intenzitetom sprovođenja reformi
Portal AnalitikaIzvor

Na sjednici Upravnog odbora, koja je doržana danas, naglašena je i potreba za istinskim uključivanjem predstavnika Komore u proces izrade akata.

»Pozitivan primjer predstavlja normativno uređenje arbitražnog rješavanja sporova. Privredna komora Crne Gore inicirala je donošenje Zakona o arbitraži, i uz podršku Ministarsta pravde, izradila Nacrt zakona«, saopšteno je nakon sjednice na kojoj je razmatran šestomjesečni Izvještaj o radu Privredne komore.

Odbor je pozitivno ocijenio dinamiku realizacije programskih aktivnosti.

Upravni odbor je donio odluke o izboru predsjednika, potpredsjednika i arbitara Spoljnotrgovinske arbitraže pri Privrednoj komori Crne Gore, Stalnog izbranog i Suda časti.

Na sjednici je istaknuto da su članice Privredne komore pokazale veliku solidarnost sa stanovništvom regiona nedavno pogođenim poplavama, pridružujući se velikoj humanitarnoj akciji koja je trajala u cijeloj zemlji.

"Poslovna zajednica je, preko posebnih računa koji je otvorila Privredna komora, uplatila značajna sredstva i donirala materijalnu pomoć, čime je iskazala humanost i društvenu odgovornost«, navedeno je u saopštenju.

Portal Analitika