Društvo

U ponedjeljak pregovori o povećanju zarada u prosvjeti

0407plata-novac
P
redstavnici Ministarstva i Sindikata prosvjete počeće u ponedjeljak pregovore u vezi sa povećanjem zarada. Iz Sindikata prosvjete podsjetili su da su vodili brojne aktivnosti usmjerene na povećanje zarada zaposlenih u prosvjeti.

U ponedjeljak pregovori o povećanju zarada u prosvjeti
Portal AnalitikaIzvor


»Kao rezultat tih aktivnosti i argumentovanog zahtjeva Vladi Crne Gore, odnosno Ministarstvu finansija, predstavnici SPCG će u ponedjeljak početi pregovore sa predstavnicima Ministarstva prosvjete«, kaže se u saopštenju, prenosi Mina.



Kako se navodi, ministar finasija Radoje Žugić dao je saglasnost resornom Ministarstvu za pokretanje pregovora o povećanju zarada, u okviru nastavka socijalnog dijaloga sa reprezentativnim sindikatima.



»Sastavni dio pregovora sa Ministarstvom prosvjete biće i usaglašavanje odredbi Granskog kolektivnog ugovora sa Opštim kolektivnim ugovorom«, kaže se u saopštenju.



Iz Sindikata prosvjete podsjetili su na loš materijalni položaj prosvjetnih radnika u crnogorskom društvu.



»Sindikat će o toku pregovora informisati svoje članove i u skladu sa njihovim mišljenjem donositi sve odluke o daljem toku i kraju pregovora u vezi sa povećanjem zarada«,kaže se u saopštenju.

foto: kodex.me

Portal Analitika