Društvo

U akciji „Karavan“ uhapšeno šest osoba

0307karavanok
U
Crnoj Gori u toku je policijska akcija Karavan u okviru koje je uhapšeno šest osoba i oduzeta akcizna roba vrijedna 80 hiljada eura koja je krijumčarena na granici, saopšteno je Portalu Analitika iz Uprave policije.

Uhapšeni su Željko Momić (44), državljanin Srbije sa boravištem u Crnoj Gori i Branko Baošić (42), Vukoman Mrdak (34), Saša Simović (46), Borko Stanić (40) i Jovan Baošić (49). Mrdak, doskorašnji carinski službenik, tereti se i za krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

 

U akciji „Karavan“ uhapšeno šest osoba
Portal AnalitikaIzvor

Prema saznanjima agencije Mina u toku višemjesečne akcije oduzeta je krijumčarena roba vrijedna više od pola miliona eura.

0307karavan2ok

Uhapšeni su organizatori i članovi kriminalne grupe.

-U akciji „Karavan“ policijski službenici su, zbog sumnje da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije u sticaju sa krivičnim djelom krijumčarenje, danas, 03. jula 2014. godine, lišili slobode šest lica: Ž.M. (44), državljanina Republike Srbije sa boravištem u Crnoj Gori, i državljane Crne Gore – B.B. (42), V.M. (34), S.S. (46), B.S. (40) i J.B. (49). Jedno od osumnjičenih lica, V.M, se osim za ova dva krivična djela sumnjiči da je počinio i KD zloupotreba službenog položaja- precizirano je u saopštenju.

 

Portal Analitika