Abiznis

Cjelokupna imovina Vunka na prodaju za tri miliona eura

0307vunkobpok
R
aspisan je oglas za prodaju  cjelokupne imovine fabrike Vunarskog kombinata Vunko iz Bijelog Polja po početnoj cijeni od tri miliona eura. Prodaju se zemljište i zgrade sa oko 10 ha na atraktivnom mjestu.

Cjelokupna imovina Vunka na prodaju za tri miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

Zemljište i zgrade se nalaze u industrijskoj zoni oko dva kilometra od centra Bijelog Polja, u blizini glavne željezničke stanice i u blizini granice sa Srbijom, što predstavlja dobar položaj za eventualnu proizvodnju, distributivni centar i mnoge druge sadržaje u zavisnosti od interesovanja investitora. Do sada je konkretne ponude Vlada Crne Gore imala od strane turskih kompanija koje su na ranijim tenderima iskazivale zainteresovanost, međutim ustupci koje je turska strana tražila nijesu zvanično odobreni tako da su pregovori obustavljeni. Takođe se i navodno kompanije iz Srbije interesuju za resurse Vunka, međutim konkretnih ponuda nije bilo. U sklopu zemljišta i objekata nalaze se pogoni, zemljište, upravne zgrade, stadion FK Tekstilac. Stečajni postupak predugo traje upravo zbog zaštite akcionarskog kapitala, jer bi se sa tri miliona eura isplatili svi dugovi koje ima preduzeće. Međutim, smanjenjem početne cijene, ukoliko ne bude zainteresovanih akcionari bi ostali kratkih rukava.

Radnici i  uprava se nadaju da će ovaj put sa cijenom od minimalnih tri miliona eura biti ponuda i da će se stečaj privesti kraju, a Bijelo Polje dobiti investitora koji će adekvatno iskoristiti ovaj prostor i doprinijeti razvoju opštine i sjevera.

Na licitaciji mogu učestvovati sva pravna i fizička lica koja prije početka licitacije uplate depozit od pet odsto na žiro-račun br. 510-30053-91.Status kupca steći će ponuđač koji ponudi najbolju cijenu. Kupac je dužan da u roku od osam dana zaključi kupoprodajni ugovor,a licitirani iznos uplati u roku od 15 dana, u protivnom gubi pravo na povraćaj depozita. Učesnicima licitacije koji nijesu stekli status kupca depozit se vraća u roku od tri dana nakon održane licitacije.Javno nadmetanje će se održati dana 31. Jula 2014. godine u 12 časova u prostorijama A.D.“VUNKO“ Bijelo Polje,Industrijska br.10.Imovina se prodaje u viđenom stanju i može se razgledati svakog radnog dana prije održavanja licitacije u vremenu od 9 do 14 časova, uz prethodnu najavu.

(www.crnagoraturska.com)

Portal Analitika