Društvo

Đukanović-Mijatović: Saradnjom do podizanja profesionalnih standarda u medijima

0207Djukanovic-Mijatovic
P
redsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas predstavnicu OEBS-a za slobodu medija Dunju Mijatović, navodi se u saopštenju Biroa za odnose s javnošću Vlade.

Đukanović-Mijatović: Saradnjom do podizanja profesionalnih standarda u medijima
Portal AnalitikaIzvor

Kako stoji u saopštenju predsjednik Vlade izrazio je zadovoljstvo dugogodišnjom plodnom saradnjom Crne Gore i OEBS-a, iskazajućui uvjerenje da će partnerski odnos sa tom organizacijom biti nastavljen i u narednom periodu.

„U Crnoj Gori je prepoznata uloga OEBS-a na podizanju standarda u oblasti vladavine prava i izbornog zakonodavstva“, kazao je premijer Đukanović, istakavši da je takva vrsta podrške dobrodošla i u oblasti slobode medija, kojoj je Vlada posvećena na sistemski način, unapređujući zakonski okvir i podržavajući medijski pluralizam.

U tom kontekstu on je pozdravio aktivnosti OEBS-a, uz uvjerenje da će partnerski odnos Crne Gore i te organizacije biti u službi jačanja i promocije slobode medija, kao nezaobilazne komponente demokratskog razvoja.

Mijatović je iskazala zadovoljstvo otvorenošću Vlade i institucija u Crnoj Gori za razgovor i saradnju, i ukazala na značaj daljeg procesa snaženja i poštovanja profesionalnih standarda kao preduslova nezavisnosti novinarske profesije.

„Predstavnica OEBS-a je pozdravila zakonska rješenja u oblasti medijske regulative i formiranje Komisije za istragu napada na novinare, i iskazala spremnost da iskustvima pomogne podizanju medijskih standarda i jačanju slobode medija u Crnoj Gori“, stoji u saopštenju.

Portal Analitika