Abiznis

Novi oglas za HTP Onogošt

0207Teuta
P
reostala imovina Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) Onogošt, istoimeni hotel u Nikšiću i Teuta u Risnu, ponuđena je na prodaju po cijeni od 9,4 miliona eura, 400 hiljada eura nižoj nego na prethodnom nadmetanju.

Novi oglas za HTP Onogošt
Portal AnalitikaIzvor

Stečajni upravnik Dragan Smolović kazao je agenciji Mina-business da je početna cijena za Teutu 6,7 miliona eura, a za hotel Onogošt 2,7 miliona eura.

Zainteresovani kupci, kako je navedeno u 16. po redu oglasu, prijave mogu slati Privrednom sudu do 29. avgusta, a javno nadmetanje biće obavljeno 2. septembra.

Pravo učešća imaju svi građani i preduzeća koja tri dana prije javnog nadmetanja polože jemstvo od deset odsto.

Na prethodnom tenderu, kako je kazao Smolović, prodata je kafana Šavnik po cijeni od 7,5 hiljada eura.

Hotel Teuta otvoren je za ljetnju turističku sezonu i u njemu boravi 150 gostiju iz Poljske, a prema najavama kapaciteti će biti popunjeni cijelo ljeto.

„Teuta raspolaže sa 250 ležajeva i do kraja sezone gosti će, uglavnom, biti stranci“, rekao je Smolović.

Prema njegovim riječima, u Teuti je zaposleno oko 50 radnika, koji su najvećim dijelom iz HTP Onogošta, odnosno svi koji su bili zainteresovani.

„Hotel Onogošt u Nikšiću, koji je zatvoren, samo povremeno otvori vrata za maturske večeri, svadbe i smještaj organizovanih grupa na nekoliko dana“, naveo je Smolović.

Na pitanje da li je bilo interesovanja za zakup ljetnje terase starog hotela Onogošta, Smolović je odgovorio da nema ekonomske opravdanosti, niti garancija za plaćanje.

„Ne želimo da radimo sa gubitkom i na štetu stečajne mase“, objasnio je Smolović.

Izvor: MINA; foto: rtcg.me

Portal Analitika