Turizam

ŽABLJAK: Posjeta bolja nego lani, ugostitelji se nadaju povoljnim vremenskim prilikama (VIDEO)

0207zabljak
P
rema podacima kojima raspolaže Turistička organizacija (TO) Žabljak posjeta u junu ove godine bila je bolja nego u istom mjesecu prošle godine za nekih šest procenata, ali nijesmo u potpunosti zadovoljni time jer nam vremenski uslovi nijesu išli na ruku, rekao je Boro Nikolić iz TO Žabljak.

ŽABLJAK: Posjeta bolja nego lani, ugostitelji se nadaju povoljnim vremenskim prilikama (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

On je istakao da su vremenski uslovi posebno važi jer su gosti koji dolaze u predsezoni ali i u sezoni "ljudi koji žele da osvajaju neki od durmitorskih vrhova, da idu na spalvarenje i uživaju u prirodi".

- Stoga nam vrijeme nije baš išlo na ruku, ali nadam se da će vrijeme biti ljepše i da će se broj gostiju iz dana u dan povećavati – rekao je Nikolić.

Mišeljenja turističkih radnika o sezoni na Žabljaku su podjeljena – neki ističu da je sezona dobro počela dok drugi ističu da sezona ne obećava mnogo. Saglasni su u jednom – da će poboljšanje vremenskih prilika dovesti više turista.

Matija Đurović iz hotela „Soa“ kazao je da za sada „sezona ne obećava mnogo i dodao da se ipak nada da će sa proljepšanjem vremena biti više turista“.

U hotelu „Polar Star“ stanje je donekle drugačije. Menadžerka hotela Sandra Nikitović istakla je da je zadovoljna početkom sezone.

- Pretežno borave gosti iz inostranstva, a u julu i avgustu očekujemo i domaće goste. Za sada su aranžmani za jul i avgust rasprodati. Očekujemo dobru ljetnju sezonu, koja će biti bolja od loše zimske sezone - rekla je Nikitović.

Vuk Popović iz restoran-pansion „Javorovača“ isitče da se ove sezone osjeća blagi pad turista u odnosu na prošlu godinu, ali da od 5. jula očekuju domaće i goste iz regiona.

- Ako nas vrijeme posluži očekujemo dobru posjetu. Mislim da ćemo produžiti sezonu za septembar i oktobar, jer će biti otvorena sportska dvorana, poboljšani su sadržaji na mostu na Tari, tu je i adrenalinski park na Crnom jezeru, kanjoning, rafting, tako da imamo veliki izbor ponude aktivnog odmora - zaključio je Popović.

 

 

Portal Analitika