Društvo

CGES: Kradu dalekovode i na sjeveru i na jugu, ne bi smjelo biti tolerancije

dalekovod
K
rađa metalnih konstrukcija sa dalekovodnih stubova u vlasništvu Crnogorskog elektroprenosnog sistema i dalje se nastavlja nesmanjenim intenzitetom i pored svih apela.

CGES: Kradu dalekovode i na sjeveru i na jugu, ne bi smjelo biti tolerancije
Portal AnalitikaIzvor

„Nesavjesni pojedinci ’napadaju’  dalekovode i u sjevernom i u južnom dijelu naše države, bez razlike, što može, pored ugrožavanja pogonske spremnosti naših elektroenergetskih objekata,  ugroziti i živote lokalnog stanovništva i samih „izvršioca“, saopšteno je Portalu Analitika iz Crnogorskog elektroprenosnog sistema.

Kako stoji u saopštenju, povod za obraćanje javnosti je saznanje da je Centar bezbjednosti ovih dana lišio slobode dva lica koja su zatečena u krađi „L“ profila sa skoro izgrađenog 110 kV dalekovoda „Podgorica2-Podgorica 5“, koji se nalazi uz magistralu prema Golubovcima.

„Pomenuti dalekovod je bio stalna meta pojedinaca ili organizovane grupe, pri čemu su, u jednom trenutku, svi njegovi stubovi bili u značajnoj mjeri oslabljeni.

Vjerujemo da je podnošenje krivičnih prijava protiv lica koje je Centar bezbjednosti Podgorica uhvatio na djelu,  jasan znak da ovakve radnje ne mogu, niti smiju biti tolerisane.

Crnogorski elektroprenosni sistem još jedanput apeluje da se krađe ne vrše jer se time znatno ugrožava elektroenergetski sistem Crne Gore, a samim tim i uredno snabdijevanje električnom energijom potrošača“, kaže se u saopštenju CGES.

 

Portal Analitika