Kultura

GRAD TEATAR: Dragan Mićanović za kraj ciklusa „Razgovor sa glumcem“

0107gradteatarlogo
R
azgovor sa glumcem u okviru ovogodišnjeg Grad teatra biće i večeras priređen u bašti „Jadranske straže“ od 22 časa, a posljednji sagovornik Branka Cvejića biće Dragan Mićanović.

GRAD TEATAR: Dragan Mićanović za kraj ciklusa „Razgovor sa glumcem“
Portal AnalitikaIzvor

Riječ je o izuzetnom glumcu koji je u Budvi ostao upamćen tumačenjem uloga u predstavama „Lažni car Šćepan Mali“ iz 1993, „Konte Zanović“ iz 1995. i 2011. godine, zatim „Hamlet“ iz 2005, i „Ribarske svađe“ na 2012. godine.

Dragan Mićanović rođen je 1970. u Loznici. Diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti, a član je Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1993. godine. Ostvario je uloge i u predstavama „Razbojnici“, „Bogojavljanska noć“, „Čikaške perverzije“, „Rođaci iz najboljih dana“, „Bure baruta“, „Mizantrop“, „Galeb“, „Mletački trgovac“, „Tartif“, „Iz junačkog života građanstva“ i „Sumnjivo lice“. Igrao je u Fortinbrasa u „Hamletu“ u čuvenom londonskom „Globe Theatre“, a radio je i na scenama Crnogorskog narodnog pozorišta, Pozorišta „Boško Buha“, Kamerne opere „Madlenijanum“ i Narodnog pozorišta u Beogradu. Glumio je i u brojnim filmovima domaće i svjetske produkcije, kao i u televizijskim produkcijama. Laureat je nagrada sa festivala Dani Zorana Radmilovića, Sterijinog pozorja, Slobodarskih pozorišnih svečanosti, Grad teatra, Jugoslovenskog pozorišnog festivala, Festivala mediteranskog teatra Purgatorije, Vršačke pozorišne jeseni, zatim nagrade Raša Plaović, Miloš Žutić, Zoran Radmilović, Milivoje Živanović i sedam Godišnjih nagrada JDP-a.

Portal Analitika