Finansije

JOVOVIĆ: Anđelić jedini ovlašćeni zastupnik Fonda Trend, punomoćje Otašević nije validno

0107aleksandarjovovicok
Ž
elimo da demantujemo neistine koje je gospodin Goran Vuleković nakon održane skuštine akcionara PLC "Morača" iznio na račun Fonda trend i njegovih jedinih legalnih zastupnika. On je danas naveo da je Mihailo Madžarević vlasnik Fonda Trend i PLC "Morača" što je neistina, i to se može vidjeti na spisku najvećih akcionara u Centralnoj depozitarnoj agenciji, izjavio je investicioni savjetnik podgoričke brokerske kuće "Bull and Bear" Aleksandar Jovović.

JOVOVIĆ: Anđelić jedini ovlašćeni zastupnik Fonda Trend, punomoćje Otašević nije validno
Portal AnalitikaIzvor

-   FZU Trend je vlasnik 66,68 odsto u PLC Morača. Takođe se vidi u spisku akcionara fonda zajedničkog ulaganja da su njegovi vlasnici američki investicioni fondovi, dok nigdje ne stoji ime Mihaila Madžarevića. Želim da istaknem da je Vuleković svu argumentaciju bazirao na jednom papiru, na kojem piše da je izvršni direktor društva koje upravlja investicionim fondom Mihailo Madžarević.  Međutim, u CRPS-u stoji drugi podatak- da je izvršni direktor društva za upravljanje Ljubo Anđelić, koji ujedno obavlja i funkciju sekretara društva- naveo je Jovović.

Kako je objasnio, sva konfuzija je nastala zbog toga što nakon vanredne skupštine akcionara Fonda Trend 22. maja 2014. CRPS i Milo Paunović nijesu ni do dana današnjeg sproveli registracionu prijavu koja je uredno predata i nije odbačena.

-Da bi se riješio ovaj problem, akcionari Fonda Trend su tražili mišljenje regulatora. Komisija za hartije od vrijednosti je 26. juna donijela mišljenje u kome se kaže da iz zakonskih odredbi proizilazi da je društvo za upravljanje investicionim fondom Trend, po osnovu ugovora o upravljanju zaključenim između društva i fonda,  zakonom ovlašćeno da obavlja poslove upravljanja imovinom fonda.  Takođe, u mišljenju se navodi da je Ljubo Anđelić jedini ovlašćen da zastupa interese fonda. Na jučerašnjoj skupštini akcionara se pojavio drugi zastupnik Fonda Trend sa punomoćjem, Otašević Velira, na kome piše da je Fond Trend u likvidaciji, koga zastupa Mihailo Madžarević, ovlastio nju da zastupa interese fonda na skupštini akcionara. Ovo punomoćje je ovjereno u opštini, pečatom Fonda Trend u likvidaciji koji je odjavljen. Takođe, činovnik u opštini je morao da pogleda registracionu prijavu iz CRPS-a- ni u jednoj ni u drugoj ne piše da je Fond Trend u likvidaciji i da je Mihailo Madžarević likvidator. Iz ovoga je jasno, nadam se svima, o čemu se ovdje radi i da će ovo što se danas desilo omogućiti da institucije u što kraćem roku riješe ovaj problem, jer će šteta po poreske obveznike biti ogromna. Odgovornost je isključivo na CRPS-u i Ministasrtvu finansija, koji se morali ovaj problem da riješe ranije kako ne bi došlo do ovoga- zaključio je Jovović.

Portal Analitika