Abiznis

Od igara na sreću skoro tri miliona eura

3006igre
O
stvareni prihod od koncesionih naknada za priređivanje igara na sreću u prvih pet mjeseci iznosi oko 2,92 miliona eura, za trećinu više nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Od igara na sreću skoro tri miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

Prema podacima Uprave za igren na sreću, od ukupnog prihoda od koncesija, na kladionice se odnosi 56 odsto, automate 23 odsto, terminale deset odsto, kazina pet odsto, lutrije tri odsto, internet kladionice dva odsto, nagradne igre jedan odsto i tombolu 0,4 odsto.

"U okviru svojih ovlaščenja, ova uprava je, u periodu od 1. januara do 31. maja ove godine, zaključila 106 ugovora o koncesiji za priređivanje posebnih igara na sreću - kladioničkih igara, 83 ugovora o priređivanju posebnih igara na sreću -kladioničkih igara putem terminala za klađenje, 25 ugovora o koncesiji za priređivanje posebnih igara na sreću na automatima, pet ugovora za priređivanje igara na sreću – tombole zatvorenog tipa. Takođe, date su dvije saglasnost za priređivanje igara na sreću preko interneta odnosno drugih telekomunikacionih sredstava", navedeno je u Izvještaju o radu i koncesionim naknadama u prvih pet mjeseci.

Uprava je, na osnovu zahtjeva, donijela 19 rješenja kojima se daje saglasnost za priređivanje nagradnih igara.

Prema podacima Uprave za igre na sreću na dan 17. jun kladioničke igre na sreću se priređuju u 506 objekata (kladionice) i na 118 terminala.

Igre na sreću na automatima se priređuju u 136 klubova na oko 1,44 hiljada automata i 106 ruleta sa 680 uplatnih mjesta.

U Crnoj Gori četiri privredna društva priređuju igre u šest kazina, a tombola zatvorenog tipa se priređuje u deset objekata. Pravo priređivanja igara na sreću putem interneta trenutno posjeduju četiri preduzeća.

(Mina-business)

Portal Analitika