Društvo

“Habaneri” 20 medalja, 14 zlatnih i šest srebrnih

3006hanabera
P
eti Mediteranski festival plesa “Bar Open 2014”, u organizaciji plesnog kluba “Habanera” održan je juče u Sportskom centru “Topolica”. Više od 20 klubova i oko 1000 takmičara iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije predstavilo je koreografije u modernim plesovima.

“Habaneri” 20 medalja, 14 zlatnih i šest srebrnih
Portal AnalitikaIzvor

Festival su otvorili najmlađi učesnici - kategorija “pčelice”, nakon njih se predstavila kategorija “djeca”, dok su juniori i seniori nastupali u večernjem djelu takmičenja. Publika je bila u prilici da u cjelodnevnom programu uživa u zanimljivim i vrlo atraktivnim koreografijama u hip hopu, street danceu, break danceu, modernom baletu, show danceu, mažoret plesu, chearlidingu i latin showu.

3006hanabera2
Plesni klub “Habanera” je, pored odlične organizacije, koja je i ove godine bila na visokom nivou, postigla i veliki uspjeh kada su u pitanju takmičarske grupe. Od prijavljenih 20 koreografija njeni takmičari su osvojili 14 zlatnih i 6 srebrnih odličja.

Pobjedu su odnijeli - street show grupa “Gusari”, pčelice “Ghostbuster” formacija, latin show grupa djeca “Viva Latina”, mažoretke formacija “djeca Twirling”, mažoretke formacija juniorke “Twirling” i sportske mažoretke formacija “Pom pon”, hip hop grupa juniori “H.B.N.R”, kao i mažoretke seniorke “Twirling” i “Pom pon”. U kategoriji solo i duo, zlato su osvojili - Lena Nikolić (hip hop pčelice), Staša Buntić (latin show djeca), Taisija Kharachenko (show dance djeca), Jasna Arabelović (mažoret twirling juniori) i Jovana Marković i Tamara Dašić (hip hop djeca).

3006hanabera3
Drugo mjesto osvojili su formacija pčelice “Družina iz Meksika”, street show formacija djeca “Power Kids” i “Sky Girls” juniori, hip hop formacija djeca “The Party Started”, latin show grupa juniori “Golden Hat” i mažoret formacija - djeca “Pom Pon”.
Portal Analitika