Društvo

Kako da što duže zadržite miris parfema na koži

3006parfem
O
sim od kvaliteta samog parfema, dužina trajanja na vašoj koži zavisi i od nekih stvari koje vam otkrivamo u nastavku.

Kako da što duže zadržite miris parfema na koži
Portal AnalitikaIzvor

Nanesite parfem neposredno nakon tuširanja: Da li ste znali da se vaše pore otvaraju kada ste pod tušem? Zato ako parfem nanosite odmah nakon tuširanja, dok su pore još otvorene, vaša koža će bolje upiti parfem i on će trajati duže. To je zapravo jedan od najboljih načina da vam parfem potraje duže.

Nahranite svoju kožu: Prije nego što stavite parfem trebalo bi dobro da hidratizirate kožu. Naime, parfem nije dobro da nanosite na suvu kožu jer je njegovo trajanje u tom slučaju kraće.

Nemojte trljati kožu: Mnoge žene imaju naviku prilikom nanošenja parfema da protrljati dlanove jedan o drugi, ali to bi trebalo izbjegavati. Naime, trljanje će “razbiti” miris parfema pa će njegovo trajanje biti mnogo kraće. Jednostavno nanesite parfem i ostavite ga da se osuši, bez trljanja.

Nanesite parfem na mjesta na kojima osjećate puls: Želite li da vaš parfem traje što duže, trebalo bi da ga nanosite na tačke na tijelu na kojima osjećate puls. Dakle, na grudi i iznad dlanova. Takođe, možete nanijeti malo parfema i na područje iza uha. Na taj ćete mirisati mnogo duže nego inače.

Izaberite parfem s jakom bazom: Kada ste u potrazi za parfemom, odaberite onaj čiji su bazni sastojci malo snažniji. Najdramatičnije bazne note u parfemu su ujedno i one koje najduže traju. Bor, pačuli, vanila i mošus su note koje su poznate po svojoj dugotrajnosti. Imajte to na umu.

Poprskajte četku za kosu: Ako zaista želite da vaš parfem traje dugo, onda poprskajte svoju četku za kosu s kojom ćete se očešljati. Parfem u kosi se vrlo dugo zadržava pa je to odličan trik za dugotrajnost.

Nemojte pretjerivati s mirisima: Gel za tuširanje, mlijeko za tijelo, dezodorans, parfem… Hm, ako koristite sve navedene proizvode onda mirišete na svašta. Zato, ako vam parfem ima jak miris, onda odaberite ostale proizvode s neutralnijim mirisom da ne bi ljudi padali u nesvjest dok su pored vas.

Izvor: telegraf.rs; foto: magazin.net.hr

Portal Analitika