Društvo

VUČINIĆ: Okupatori se rugaju Crnoj Gori

Stevo306Vucinic
P
otpredsjednik Savjeta Mitropolije CPC Stevo Vučinić kazao je za Dnevne novine da je izjava „prepredenog popa beogradske patrijaršije“ Velibora Džomića cinizam najvišeg reda.

VUČINIĆ: Okupatori se rugaju Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Džomić je juče medijima rekao da je dodjelom 5.000 eura jednokratne državne pomoći od strane Ministarstva za ljudska i manjinska prava CPC favorizovana u odnosu na druge vjerske subjekte. On je takođe optužio ministra za ljudska prava Suada Numanovića da je donio Pravilnik o raspodjeli pomoći crkvama i vjerskim zajednicama koji nema nikakvih kriterijuma.

No, Vučinić, sa druge strane, tvrdi da ovakve izjave izriču oni koji su se protegnuli na Crnu Goru u dužini srpskog mača izvučenog 1918. godine.

- Kad je mač uvučen u korice, a oni su nasiljem i prijetnjom podržani od Srbije i Republike Srpske ostali u zemlji kao posljednji ostatak srpskih okupacionih trupa s početka dvadesetog vijeka. Zato skraćenicu SPC treba tumačiti kao srpska paramilitarna, politička i obavještajna kompanija, što i jeste suština i smisao njene djelatnosti. Njima njihova matična država Srbija godišnje dodjeljuje jedan milion eura, samo iz Ostroga prihoduju više desetina miliona, a nama naša iz budžeta godišnje dodijeli bijednih 54.000 eura - rekao je Vučinić.

On je naveo da je Crna Gora doživjela da joj se okupatori ovakvim izjavama rugaju, dok istovremeno djelovi, kako je ocijenio, državne administracije, opstruiraju svaki materijalni i formalni akt koji je od koristi Crnogorskoj crkvi.

 

Portal Analitika