Društvo

Proslava povodom 65 godina beranske košarke

berane
P
roslava jubileja 65. godina beranske košarke biće održana na stadionu malih sportova i biće posvećena tom gradu i svima koji su u njemu živjeli za košarku, saopštio je orgaonizator manifestacije, Udruženje građana Beranda iz Berana.

Proslava povodom 65 godina beranske košarke
Portal AnalitikaIzvor

Navodi se da će manifestacija biti održana u saradnji sa Košarkaškim savezom Crne Gore, a pod pokroviteljstvom Opštine Berane.

"Manifestaciju posvećujemo svom gradu, svima koji su u njemu živjeli za ovaj sport, a posebno Radulu Vešoviću, jedinom živom osnivaču crnogorske košarke, koji je 1949. godine osnovao prvi košarkaški klub u Ivangradu i koji je taj grad i klub uzdigao do neslućenih visina kada ga je, kao prvi iz Crne Gore uveo u Prvu saveznu ligu 1965. godine", piše u saopštenju beranskog Udruženja građana.

Navodi se da će proslavu uveličati svojim prisustvom seniorska i B reprezentacija Crne Gore.

Najavljeno je da će predstavnici Košarkaškog saveza odati priznanje za životno djelo Radulu Vešoviću.

"Svečanosti će prisustvovati i osmočlana delegacija KK Železničar iz Čačka, kluba pobratima beranskog KK Ivangrada koja dolazi da svom pobratimu čestita 65. rođendan i sa veteranima, kao prije pola vijeka, odigra simboličnu revijalnu utakmicu na Stadionu malih sportova u Beranama", piše u saopštenju.

Program će početi na stadionu malih sportova u 16 sati dodjelom priznanja Vešoviću kojoj će, ispred pokrovitelja manifestacije, a nastaviće se revijalnim utakmicama beranskih juniora, seniora i veterana.

Za večernje sate predviđeno je odigravanje simbolične revijalne utakmice vetarana KK Železničar iz Čačka i njihovih pobratima iz nekadašnjeg KK Ivangrada uz prigodan kulturno-umjetnički program. (Mina)

 

 

Portal Analitika