Kultura

KOTOR ART: Ženskoj klapi „Štorija“ prva nagrada 13. Festivala klapa

2806klapeperast
K
lapa „Štorija“ iz Kaštel Kambelovca apsolutni je pobjednik u kategoriji ženskih klapa 13. Festivala klapa, po mišljenju i stručnog žirija i publike.

KOTOR ART: Ženskoj klapi „Štorija“ prva nagrada 13. Festivala klapa
Portal AnalitikaIzvor

U kategoriji mješovitih klapa nije dodijeljena prva nagrada, drugo je pripalo klapi „Škarac“ iz Medulina, a treće „Kurenatu“ iz Solina sa Mljeta.

Po mišljenju publike, najbolja mješovita klapa večeri je „Castel Nuovo“ iz Herceg Novog. Drugo mjesto pripalo je ženskoj klapi „Ventula“ iz Splita, a treće klapi „Diva“ iz Širokog Brijega.

O nagradama je odlučivao stručni žiri u kome su bili dr Nikola Buble, Dušan Šarac, mr Sara Dodig, Janes Vlašić, dr Jakša  Primorac, dr Zlata Marjanović i Zlatko Baban.

Podsjećamo, u okviru prve večeri segmenta kojim je ove godine otvoren 6. Kotor Art, takmičilo se osam ženskih klapa: „Oršulice“ iz Vodica, „Narenta“ iz Mostara, „Bellezza“ iz Tivta, „Diva“ iz Širokog Brijega, „Garofuli“ iz Bibinja, „Štorija“ iz Kaštel Kambelovca, „Ventula“ iz Splita i „Drača“ iz Mostara. Nakon njih, u kategoriji mješovitih klapa nastupili su „Veterani vazda mladi“ iz Tivta, „Kurenat“ iz Solina sa Mljeta, „Castel Nuovo“ iz Herceg Novog i „Škerac“ iz Medulina.

Takmičenje na 13. Festivalu klapa u Perastu večeras se nastavlja od 21 čas izvođenjem muških ansambala: „Pulenat“ sa Korčule, „Bošket“ iz Zagreba, „Assa voce“ iz Podgorice, „Praska“ iz Podstrane, „Trebižat“ iz Čapljine, „Podvorje“ iz Kaštel Sućurca, „Libero“ iz Niša, „Morbin“ iz Humca na Braču i „Kaše“ iz Dubrovnika. Zatim će se devet klapa takmičiti u izvođenju nove klapske pjesme, a program će zatvoriti proglašenje pobjednika u ove dvije kategorije.

Portal Analitika