Društvo

Martinović: Odluka o Informeru ne štiti nikoga

286nikolamartinovic_1
A
dvokat Nikola Martinović kazao je da je odluka Osnovnog suda u Podgorici, koji je juče donio rješenje da se privremeno zabrani distribucija programskog sadržaja koji je list Informer objavljivao od 14. do 25. juna, besmislena, pišu Vikend novine.

Martinović: Odluka o Informeru ne štiti nikoga
Portal AnalitikaIzvor

Rješenje koje je juče donijeo Osnovni sud o zabrani distribucije sadržaja koje je list Informer objavljivao od 14. do 25. juna se odnosi na naslove i fotografije koje su osvitale na naslovnicama Informera u pomenutim izdanjima a koje su dovođene u vezu sa direktoricom MANS-a Vanjom Ćalović.

Kako je saopštila PR Osnovnog suda u Podgorici Ivana Bečić, protiv ovog rješenja je moguće izjaviti žalbu Apelacionom sudu Crne Gore u roku od 48 sati od dostavljanja prepisa rješenja.

No, Martinović smatra da ovakvo rješenje, osim što je besmisleno, samo promoviše lažni moral koji vlada u crnogorskom društvu.

"Ovaj postupak i odluka pokazuju koliko je u Crnoj Gori na snazi lažni moral. Niko se ne bavi činjenicama, niko se ne bavi povredama časti i ugleda i niko se ne bavi istinom. Ja sam bio jedan od najžešćih protivnika ukidanja klevete. Upravo zbog ovakvih slučajeva i svega što je prethodilo izdanjima Informera. Izdanja Informera su kruna skoro trogodišnjeg nedostatka klevete u crnogorskom društvu i nemogućnosti sudova da bilo kome pruže zaštitu. Informer, Pejović i sijaset slučajeva su kruna nemogućnosti da se zaštiti čast i moral pred crnogorskim društvom. Odluka suda je besmislena jer ona neće pružiti zaštitu nikome. Ova odluka neće pružiti zaštitu ni Vanji Ćalović, niti će onemogućiti da se priča o onome što je već izašlo u Informeru. Dakle ako joj je povrijeđena čast to joj neće pružiti nikakvu satisfakciju", rekao je Martinović.

Vrhovno državno tužilaštvo je u prijedlogu privremene mjere tj. zabrane distribucije Informera navelo da je sporni sadržaj ugrozio javni moral kao i čast, ugled i dostojanstvo Vanje Ćalović, koju je Informer danima dovodio u vezu sa spornim video-snimkom, koji je navodno snimljen na Adi Bojani.

 

Portal Analitika