Društvo

USKOKOVIĆ: "Informer" će i dalje biti na trafikama, odluka Osnovnog suda nejasna

2406novak
U
rednik Informera CG Novak Uskoković kazao je u izjavi za Portal Analitika da je odluka Osnovnog suda, o zabrani distribucije pojedinih brojeva lista Informer, nejasna, te da će taj list nastaviti da izlazi redovno.

USKOKOVIĆ: "Informer" će i dalje biti na trafikama, odluka Osnovnog suda nejasna
Portal AnalitikaIzvor

Osnovni sud u Podgorici je danas donio rješenje kojim se privremeno zabranjuje distribucija objavljenog programskog sadržaja u Informeru od 14,16, 17, 18, 19, 20, 21, 23, 24. i 25. juna ove godine, do pravosnažnosti odluke o zabrani.

- Rješenjem Suda zabranjena je distribucija nečega što je već objavljeno, a podsjetiću da novina kao medij živi jedan dan. Zaista ne znam šta bi se dogodilo ukoliko neko od građana danas u rukama bude držao neko ranije izdanje Informera CG. Da li tog građanina treba neko da prijavi i uhapsi!? Da budem jednostavan: Odluka Suda je isto kao da vam Sud zabrani da pijete kafu koju ste popili u utorak, kaže Uskoković za Portal Analitika.

Urednik Informera CG je kazao da će u konsultacijama sa advokatima odrediti dalje korake, te odlučiti da li će podnijeti žalbu.

Uskoković navodi da mu nije jasna uloga nadležnih organa, te insistira da, ako žele da otkriju istinu, onda urade neophodno vještačenje.

- Logično pitanja koje se nameće da li su Tužilaštvo i Sud organi prikrivanja ili otkrivanja? Ako su zaista organi kojima je stalo da se otkrije istina o cijelom zooseks skandalu neka uzmu sporni materijal i obave potrebno vještačenje, jer je to jedini put do istine, koja je valjda svima cilj, ističe Uskoković.

On kaže da ga odluka Osnovnog suda nije zatekla.

-Nijesam iznenađen odlukom, jer odavno se u Crnoj Gori "sudi i presuđuje" po ulicama, trgovima i naslovnim stranama medija, kojima direktno smetamo jer smo čitaniji i bolji od njih, odgovorio je Uskoković.

Urednik Informera CG je najavio da će se taj list i dalje distribuirati.

- Dakle, bez brige Informer CG će i dalje biti na trafikama i nastavićemo sa otkrivanjem istine u ovom i svim drugim pričama, zaključuje Uskoković.

Portal Analitika